Auberginegratäng med ost.

Gratäng som är full av underbara smaker som får en att må bra. Härlig comfort food som passar utmärkt mitt i veckan eller som en bjudrätt.

Auberginegratäng med ost

4

1 h 15 min

Aubergine, tomat och ost är en klassisk kombination. Denna gratäng är full av underbara smaker som får en att må bra. Härlig comfort food som passar utmärkt mitt i veckan eller som en bjudrätt. För att få ytterligare sälta blandas vanlig ost med fetaost, det ger rätten en extra dimension. Receptet kommer från kokboken "Diadonnas Balkanmat".

Vintips till auberginegratäng:

Recept: Diana Dontsova

Baklava CheesecakeBaklava Cheesecake - med filodeg.

Baklava cheesecake har allt som en baklava ska ha: filodeg, valnötter, kanel och sötma. Men här får du även den krämiga färskosten, utmärkt till frasig filodeg!

Läs mer
Selsk tava Selsk tava - bondgryta.

I kokboken "Diadonnas balkanmat" visar Diana hur du gör en otroligt god bondgryta med antingen fläskfilé eller kycklingfilé. Avnjuts till fördel med ett glas chardonnay.

Läs mer
Diana Dontsova Diana Dontsova om livet kring det dukade balkanbordet.

Diana Dontsovas populära matkonto har blivit kokbok! Vi fick en pratstund med författaren som vill dela med sig av balkanmat som alla kan ta del av.

Läs mer