Årgång: 2022
Frankrike
, Rhonedalen
Systembolagets nr. 2151
125 kr
| Produkttyp: | Rött vin |
| Sortiment: | Systembolaget ordinarie sortiment |
| Alkoholhalt: | 14,5 % |
| Systembolagets nr: | 2151 |
| Volym: | 750 ml |
| Varumärke: | Xavier Vignon |
| Region: | Rhonedalen |
| Druva: | Grenache |
| Lagringspotential: | Detta vin går utmärkt att avnjutas idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar. |
| Förpackningstyp: | Flaska |
| Förpackningsmaterial: | Glas |
| Förslutning: | Skruvkork i metall |
"Alltjämt ett stabilt köp i den här prisklassen. Gott om nymalen svartpeppar, mogna körsbär, blåbär och torkade örter. Rivig finish."
Xavier Vignon är specialiserad på södra Rhônedalen och är mest kända för sina viner från Châteauneuf-du-Pape.
Läs merDen 29 oktober kommer vi till Västerås och håller en vinprovning med fina viner från Châteauneuf-du-Pape och närliggande områden. Boka din plats här nedan.
Läs merHär får du tips på viner som korats som årets bästa viner 2025 av vinjournalisterna på tidningen Allt om Mat. Alla ingår i det fasta sortimentet och finns därför hemma på hyllan i många Systembolagsbutiker.
Läs merI tävlingen Vinordic Wine Challenge 2024 utses de mest prisvärda vinerna i olika kategorier, och flera av våra viner prisades i år av den erfarna juryn.
Läs merMustiga grytor är både goda och värmande. Och vad passar bättre till än ett gott vin? Vi guidar dig till de bästa vinvalen vad det gäller grytor baserade på både kött, fågel och grönsaker.
Läs merDrömmer du om att besöka vackra vingårdar och vinodlingar och smaka goda viner? Det finns många vingårdar som tar emot turister och som erbjuder sina besökare oförglömliga upplevelser. Här har vi listat några vingårdar värda ett besök.
Läs merVi djupdyker i druvan grenache som har sitt ursprung i Spanien och är världens sjunde mest odlade druvsort för vin. Lär dig mer om grenache här.
Läs merSaftiga och kryddiga revbenspjäll är en favorit på julbordet för många, så även för Linnéa. Här har hon satt sin egen prägel på sin pappas klassiska recept.
Läs merSandra Mastios kokbok "Pizza av Mastio" lanseras på nytt med tio nya recept! Folk o folk har fått ta del av ett av recepten, Jennie, Jennie - en pizza med kimchi.
Läs merEtt umamirik vegetarisk köttfärsås som baseras på svamp och valnötter från kokboken "Köttfärssås" i Jason Diakité, Harald Wachtmeister & Joel Åhlin.
Läs merGratäng som är full av underbara smaker som får en att må bra. Härlig comfort food som passar utmärkt mitt i veckan eller som en bjudrätt.
Läs merEtt krämigt och gott recept på svamppasta från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
Läs merBresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs merViss mat är som balsam för själen, så är det med den här rätten. Och bäst av allt - den reder sig i stort sett själv i ugnen.
Läs merVildsvinsstek med rostade rotsaker och en örtig gräddsås som serveras med ett glas fylligt rött vin.
Läs merTasmansk bergpeppar har en rund och fruktig smak med fin pepparhetta i eftersmaken som påminner lite om chili. Här ger den smak åt pulled pork i buns.
Läs merLamm blir ett mer och mer populärt inslag på de svenska borden och här har vi recept som verkligen får smaklökarna att göra vågen!
Läs merLinnéa har experimenterat med vegetariska biffar och här är en riktig fullträff!
Läs mer