Linnéa ger sitt bästa recept på rostbröd och tillhörande färskoströra. Ett måste på kräftskivan.
Ingen kräftskiva utan rostbröd! Impa på gästerna genom att baka ditt egna, det är verkligen inte svårt och smakar gudomligt gott! En god färskoströra passar perfekt till brödet på kräftskivan. Antingen att bre direkt på en skiva bröd eller servera en klick till en god matpaj.
Rör ut jästen i olja och lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt, olja och vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen ett par minuter i maskin tills du har en lätt kladdig och elastisk deg.
Låt jäsa i cirka 45 minuter.
Klä två brödformar med bakplåtspapper. Dela degen i två bitar och forma till avlånga bröd.
Lägg bröden i formarna och jäs i ytterligare 30 minuter.
Pensla bröden med ett uppvispat ägg och strö vallmofrö över.
Värm ugnen till 250°C. Sänk till 225°C precis innan du ställer in bröden. Grädda i cirka 30 minuter eller tills bröden är helt genomgräddade.
Rör ihop färskosten med tomatpesto.
Smaka av med salt, svartpeppar och citron. Finhacka sist lite persilja och blanda i.
USA
149 kr
Ett livligt och friskt vitt vin på riesling med toner av persika, lime och mineralitet. Perfekt till asiatiska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Klockrent tilltugg tillsammans med kräftorna! Gör små pizzor - rundlar av deg som du toppar med goda kantareller och grönkål
Läs merBjud gästerna på en oförglömlig tårta med mascarponekräm. Perfekt avslut på en kräftafton.
Läs merJag är i vanliga fall inte så förtjust i räkor eller kräftor i paj, men den här är verkligen supersmarrig! Och väldigt enkel. Kan det liksom bli bättre än så?
Läs merÄntligen dags för kräftkalas! Och ingen kräftskiva är ju komplett utan ett gäng härliga snapsvisor. Här hittar du ett sånghäfte samt en kul femkamp färdig att ladda ner och skriva ut.
Läs mer