Årgång:
2023
Kungfu Girl Riesling
USA
149,00 kr
Systembolaget nr:
2690
Produktinformation
Produkttyp | Vitt vin |
Systembolaget sortiment | Systembolaget ordinarie sortiment |
Alkoholhalt | 12,5 % |
Systembolaget nr | 2690 |
Volym | 750 ml |
Varumärke | Constellation |
Förslutning | Skruvkork i metall |
Förpackningmaterial | Glas |
Sockerhalt | 13,5 g/liter |
Druva | Riesling |
Spetskål med äpple, brysselkål och kryddpeppar.
En vegetarisk rätt som passar utmärkt som en mellanrätt under julmiddagen.
Läs mer »Toast Skagen - recept och vintips.
Byt ut formfranskan mot ett gott surdegsbröd som steks gyllene i smör. Toppa med Linnéas skagenröra. Förslag på viner i olika prisklass att servera till.
Läs mer »Tre läckra smårätter med passande viner.
Numera är det trendigt att servera ett antal smårätter istället för förrätt och varmrätt. Vi har tagit fram tre läckra smårätter med vintips därtill!
Läs mer »Het tortilla med marinerade räkor och nudlar.
Gör Linnéas lätta tortilla med räkor, nudlar och härliga kryddor.
Läs mer »Blomkålsvåfflor.
Lotta Kühlhorn, grafisk designer och illustratör, ger här sitt recept på blomkålsvåfflor. Det är en lite annorlunda form av våfflor men dessa blomkålsvåfflor är helt fantastiska och passar strålande som förrätt eller som tilltugg!
Läs mer »Tarteletter på varmrökt sik och pepparrot.
Under hösten släpptes boken "Det vilda smörgåsbordet" av Gert Klötzke och Niclas Wahlström, en bok med läckra smaker från världens alla hörn, framtagna med lokala råvaror. Här kommer ett recept ut boken, på tarteletter med varmrökt sik.
Läs mer »Gustavs goda Halloumisallad.
Gustav Johansson, mannen bakom bloggen Jävligt gott, bjuder här på en riktigt läcker halloumisallad.
Läs mer »Rökt laxsallad med vaktelägg, ost och hjortrondressing.
En sallad med lax och små fina vaktelägg pryder sin plats på påskbordet.
Läs mer »Ljummen laxsallad med sesam- och rödlöksvinägrett.
En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs mer »Sallad med halstrad, sesampanerad lax, avokadokräm och rökt majonnäs.
Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs mer »Kantarell- och grönkålspizza.
Klockrent tilltugg tillsammans med kräftorna! Gör små pizzor - rundlar av deg som du toppar med goda kantareller och grönkål
Läs mer »Morotssoppa med chili och ingefära.
En morotssoppa med mycket smak som passar bra att äta både varm en kylig vinterdag, och kall en solig sommardag..
Läs mer »Currygryta med kyckling, pumpa och gröna linser.
Här kommer en omgång currygryta med kyckling, pumpa och gröna linser. Och detta vill ni testa, vänner! Smakrikt, lättlagat och bara så gott.
Läs mer »Tagine - marockansk kycklinggryta.
En smakrik gryta med kyckling och nordafrikanska kryddor möter sötman i aprikoser och russin. En fantastiskt god tagine som garanterat imponerar på gästerna.
Läs mer »Biff Panaeng Curry.
Ett underbart receptet på paneang men biff från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare".
Läs mer »Tofu i sötsur sås med glasnudlar och krispiga grönsaker.
Varför inte lyxa till det med en god middag ikväll? Här finns recept på en läcker och lättlagad rätt bestående av tofu i sötsur sås med dryckestips därtill!
Läs mer »Snabbnudlar med wokat fläsk - Mama phad bekhxn.
Mama phad bekhxn är en thailändsk rätt och består av snabbnudlar med wokad fläskytterfilé och receptet kommer från kokboken Thai! På 30 minuter.
Läs mer »Vegansk Spicy Miso Ramen.
Receptet ur Gustav Johanssons bok "Klassiska rätter på veganskt vis" är toppat med rökt tofu istället för det klassiska fläsket, ett tofuägg och böngroddar.
Läs mer »Baka eget bröd som rostas och serveras med färskoströra.
Linnéa ger sitt bästa recept på rostbröd och tillhörande färskoströra. Ett måste på kräftskivan.
Läs mer »Poké Bowl med marinerad lax och srirachamajjo.
Att göra sin egen poké bowl är inte alls svårt och det är faktiskt bara fantasin som sätter gränser. Här ett recept med marinerad lax, honungspicklad rödkål, asiatisk gurka, srirachamajjo och ris med mirin.
Läs mer »Kyckling med jordnötssås.
Jordnötssås är en typisk sak som känns avancerat men som i själva verket är väldigt lätt att göra hemma. Dessutom är det riktigt gott till kyckling. Extra gott blir det när du som här toppar rätten med hackade jordnötter, chiliflakes och kokos.
Läs mer »Hoisinkyckling med steam buns.
Istället för den klassiska fredagstacon så har du här ett mycket bra alternativ. Steam buns fyllda med Hoisinkyckling.
Läs mer »Lingon- och apelsingravad lax.
Gravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!
Läs mer »Shakshuka med chorizo.
Tina Nordström bjuder på ett recept på Shakshuka - en kryddstark tomatsås med chorizo i vilken ägg pocheras - ur nya kokboken "Gott käk utan krångel".
Läs mer »Gratinerad hummer med parmesan.
Om du älskar hummer och vill prova något annat, rekommenderar vi att gratinera den enligt Linnéas recept.
Läs mer »Laxsashimi - förrätten på nyårsmenyn!
Dags att ta avsked av det gamla året och fira in det nya! Linnéa har tagit fram en trerättersmeny med tips på passande drycker. Gott nytt!
Läs mer »