Baklava Cheesecake - med filodeg.

Baklava cheesecake har allt som en baklava ska ha: filodeg, valnötter, kanel och sötma. Men här får du även den krämiga färskosten, utmärkt till frasig filodeg!

Baklava Cheesecake

10 bitar

2 h 0 min

Gillar du baklava och cheesecake? Nu kan du njuta av båda samtidigt! Baklava cheesecake har allt som en baklava ska ha: filodeg, valnötter, kanel och sötma. Men här får du även den krämiga färskosten som passar alldeles utmärkt till en frasig filodeg. Receptet är hämtat ur kokboken "Diadonnas balkanmat".

Vintips till Baklava Cheesecake:

Selsk tava Selsk tava - bondgryta.

I kokboken "Diadonnas balkanmat" visar Diana hur du gör en otroligt god bondgryta med antingen fläskfilé eller kycklingfilé. Avnjuts till fördel med ett glas chardonnay.

Läs mer
Auberginegratäng med ostAuberginegratäng med ost.

Gratäng som är full av underbara smaker som får en att må bra. Härlig comfort food som passar utmärkt mitt i veckan eller som en bjudrätt.

Läs mer
Diana Dontsova Diana Dontsova om livet kring det dukade balkanbordet.

Diana Dontsovas populära matkonto har blivit kokbok! Vi fick en pratstund med författaren som vill dela med sig av balkanmat som alla kan ta del av.

Läs mer