Dessertvin - att välja dryck till efterrätten.
Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »Årgång:
2023
Sydafrika
Systembolaget nr:
274102
Produkttyp | Dessertvin |
Systembolaget sortiment | Systembolaget ordinarie sortiment |
Alkoholhalt | 8,5 % |
Systembolaget nr | 274102 |
Volym | 375 ml |
Varumärke | Distell |
Förpackningstyp | Flaska |
Förpackningmaterial | Glas |
Region | South Africa - Western Cape - Coastal Region |
Sockerhalt | 193 g/liter |
Druva | Chenin Blanc, Muscat de Frontignan, Grasa De Cotnari |
Lagring | God att dricka nu men kan lagras upp till 5-7 år |
Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »Kanske det bästa på hela menyn, desserten! Till årets midsommar har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber.
Läs mer »Avslutningsvis ber vi att få imponera med en ljuvlig cheesecake som fått smak av sommarens fläder och färska, marinerade jordgubbar.
Läs mer »Avsluta Alla hjärtans dag-middagen med en dessert där det söta från den vita chokladen möter syran i frukten på ett underbart sätt.
Läs mer »Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs mer »Avsluta midsommarmåltiden med något uppfriskande sött. Här har Linnéa gjort en sorbet av rabarber som hon serverar med sötsyrliga jordgubbar.
Läs mer »Avsluta middagen med något som är både gott och vackert. Här har Linnéa gjort en pavlova med färska bär som garanterat kommer att imponera på gästerna.
Läs mer »Bjud gästerna på en oförglömlig tårta med mascarponekräm. Perfekt avslut på en kräftafton.
Läs mer »Gör som Linnéa och smyg in en form med hemgjord ostkaka, varm hjortronsylt och lättvispad grädde på dessertbordet i jul.
Läs mer »Ingen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar!
Läs mer »Blir det midsommar utan svenska jordgubbar? Ja självklart, men den blir ju så mycket bättre med jordgubbar till desserten!
Läs mer »Avsluta nyårsmiddagen med stil! Gör en hjortronglass som du smaksätter med dessertvin. Spritsa på fina marängtoppar som du bränner av och toppa med hallon.
Läs mer »En god och spännande efterrätt baserad på citrusfrukten yuzu. Serveras med mandelflarn och saltstänkt kolasås.
Läs mer »En ljuvlig äppeltarte med fyllning av mandelmassa och knackigt toscatäcke. Servera med lättvispad grädde eller en god vaniljglass och ett glas dessertvin.
Läs mer »En klassisk gräddtårta med jordgubbar går alltid hem. Linnéa avslöjar dessutom flera smarta tips för att lyckas riktigt bra med midsommartårtan.
Läs mer »Glöm inte ett sött slut på året! Linnéas semifreddo är det perfekta avslutet på nyårsmiddagen och smaksätts här med en skvätt rom och vit choklad.
Läs mer »Elegant och syrlig drink med en lätt sötma och toner av ekfat från Koskenkorva Sauna Barrel.
Läs mer »Linnéas efterrätt är en oslagbar kombination! Frisk, söt, krämig och krispig på samma gång.
Läs mer »Baklava cheesecake har allt som en baklava ska ha: filodeg, valnötter, kanel och sötma. Men här får du även den krämiga färskosten, utmärkt till frasig filodeg!
Läs mer »En underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs mer »Och som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!
Läs mer »Den här härliga bärdesserten är söt, syrlig, krämig och krispig - allt man kan önska sig helt enkelt!
Läs mer »Recept på en klassisk jordgubbstårta med smak av svensk sommar. Himmelskt god!
Läs mer »