Till brownien är det supergott med whiskeyglass. Om du har bråttom kan du ta färdig vaniljglass och smaksätta den med Benchmark no. 8 whiskey, det blir också fantastiskt gott.
Till brownien är det supergott med whiskeyglass. Om du har bråttom kan du ta färdig vaniljglass och smaksätta den med Benchmark no. 8 whiskey, det blir också fantastiskt gott.
Sätt ugnen på 175°.
Smält 125 g choklad på låg effekt i mikron.
Rör ihop smör och socker.
Vispa upp äggen i en separat bunke. Arbeta in de uppvispade äggen lite i taget och sedan den smälta chokladen.
Blanda kakao, vaniljsocker och mjöl och sikta ner i smeten. Hacka chokladen grovt och blanda ner i chokladsmeten.
Lägg ett bakplåtspapper i en fyrkantig form, 24x24 cm. Häll i smeten.
Grädda 25–30 minuter. Låt kakan kallna och skär upp den i bitar.
Snitta upp och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång med frön i en kastrull.
Vispa äggulor med råsocker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle, vispa undertiden och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85° eller tills den börjar tjockna under kraftigvispning. Ta av från värmen, det får inte koka.
Häll upp massan i en bunke och kyl ner, gärna över natten för bästa resultat.
Sila av, tillsätt whiskey och kör i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen minst 1–2 timmar.
Skär upp kakan och lägg på tallrikar. Lägg på en kula av whiskeyglassen och strö över mandlarna.
Rosta 100 g skalad mandel i 2 krm olja i stekpanna.
Salta lätt och tillsätt ev ett par droppar hickory liquid smoke.
Nyhet
USA
269 kr
Fyllig whiskey med tydlig karaktär av rostade ekfat. Smaken bjuder på nyanser av apelsin, mörk choklad och torkad frukt, balanserat med toner av cederträ, mjuk vanilj och rostade pekannötter.
Med spännande dressing och goda tillbehör blir hamburgaren festmat.
Läs merEn mör entrecôte serverad med läckert whiskeysmör smaksatt med whiskey som lyfter köttet till nya höjder. Låt dig inspireras av den amerikanska söderns mat.
Läs mer