En fantastiskt god pasta med den smakrika bredbara fläskkorven nduja. Receptet kommer från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll.
Nduja, you had me at hello! En smakrik bredbar fläskkorv med kalabrisk peppar som finns i södra Italien. Den kan i princip användas till allt. I pastasåsen, på pizzan, med burrata och så vidare. Den är väldigt användbar som du förstår. I detta recept hamnar den i tomatsåsen, snabbt och enkelt. Precis det jag gillar.
/Rebecca Hübbe
400 g pasta
2 burkar san marzano-tomater
1 dl pastavatten
3 vitlöksklyftor
3 msk nduja
2 msk tomatpuré
en stor gul lök
en citron
2 dl parmesan
1 dl panko
en klick smör
en glugg god olivolja
svartpeppar
en kruka basilika
Finhacka lök och vitlök. Värm upp en stekpanna med en klick smör och lite olja. Stek löken och vitlöken utan att de får färg.
Klicka i nduja och tomatpuré. Låt fräsa ihop ett par minuter tills det blivit mörkare i färgen.
Häll i tomaterna och låt småkoka i cirka 30 minuter.
Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten, det vill säga att du drar av cirka två minuter på koktiden.
Ha sedan i pasta och 1 dl pastavatten i tomatsåsen och låt pastan gå klart. Rör om ordentligt så att all pasta täcks av den goda såsen.
Häll sedan i parmesanen och rör om.
Värm upp en stekpanna med en liten klick smör. Stek panko gyllene, men! Håll koll hela tiden då det kan gå riktigt fort och brännas vid.
Lägg upp på tallrikar eller servera all pasta på ett stort fat.
Toppa med smörstekt panko och färsk basilika. Avsluta med nymalen svartpeppar.
Italien
99 kr
I Mezzacorona Pinot Nero får du en ren, bärig doft av körsbär, kryddor och hallon. Frisk fruktig mjuk smak som domineras av röda körsbär, svartvinbär, hallon, färska örter med inslag av fat och mjuka tanniner.
Recept: Rebecca Hübbe
Vi har pratat med Rebecca Hübbe som är ständigt är aktuell då hon dagligen inspirerar tusentals personer med sina mat- och drinkrecept på matkontot dejligfood. Nu är hon i hetluften med sin bok Dejlig – att samlas kring mat från morgon till kväll.
Läs merEn vacker, syrlig och fräsch drink från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll. Om man inte orkar vänta tills rabarbern kommer går det utmärkt att använda fryst!
Läs merReceptet är hämtat ur boken "Sicilia - The cooking of Casa Planeta" och lär dig att göra fantastisk hemmagjord pasta på äkta italienskt vis. Till pastan serveras en rosa pesto.
Läs mer