En mör entrecôte serverad med läckert whiskeysmör smaksatt med whiskey som lyfter köttet till nya höjder. Låt dig inspireras av den amerikanska söderns mat.
Vispa smöret mjukt.
Hacka löken. Lägg den i en kastrull med whiskeyn och koka ner tills det återstår 2 msk.
Låt kallna och vispa ner i smöret med honung och svartpeppar. Lägg smöret i en engångsspritspåse.
Strö ut hälften av persiljan på ett smörpapper. Spritsa ut smöret ca 4 cm i diameter. Strö på resten av persiljanoch rulla ihop och lägg in i kylen eller frysen tills det stelnat.
Skär av majsen från kolven och stek kornen i olja, salta och peppra.
Låt svalna och blanda majsen med grönsakerna.
Vill du inte fritera så går det bra att ugnssteka i 225° cirka 20 minuter på oljad plåt.
Salta med rökkryddat salt.
Stek eller grilla köttet i grillpanna eller i het stekpanna några minuter på varje sida, beroende på skivornas tjocklek och hur man vill ha köttet.
Salta och peppra. Pensla eventuellt på BBQ-sås eller servera bredvid.
Nyhet
USA
269 kr
Fyllig whiskey med tydlig karaktär av rostade ekfat. Smaken bjuder på nyanser av apelsin, mörk choklad och torkad frukt, balanserat med toner av cederträ, mjuk vanilj och rostade pekannötter.
Grillad ryggbiff med majs, örtsmör och parmesanslungad färskpotatis blir midsommaraftonens huvudrätt. Med så mycket smak i varje liten tugga. Örtsmöret smälter fint över både kött och majs.
Läs merLinnéa bjuder på en härligt krämig pasta med tärnad aubergine, karamelliserad lök och entrecôte som passar riktigt bra till ett mulligt rött vin.
Läs merEn stekt köttbit är aldrig fel, men rätt tillbehör lyfter rätten till nya nivåer! Här lagar Linnéa en entrecôte med rotfrukter och vispat kryddsmör.
Läs merMarinera en riktigt bra bit kött i Linnéas smakrika krydd-rub, grilla och servera med en fräsch sallad eller ugnsbakade sötpotatisklyftor.
Läs mer