Linnéas efterrätt är en oslagbar kombination! Frisk, söt, krämig och krispig på samma gång.
Det bästa på hela buffén, desserten! I år bjuder jag på flädermarinerade jordgubbar och vaniljsabayonne. En helt oslagbar kombination! Jag smulade små söta mandelbiskvier över, som ger lite krispighet till desserten.
Rensa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Riv skalet (bara det yttersta gröna) och pressa saften ur limen.
Blanda ner i jordgubbarna tillsammans med flädersaft och socker. Låt stå och dra minst 15 minuter.
Lägg äggulor, socker, vin och vaniljpulver i en rostfri bunke.
Ställ den över ett vattenbad och vispa tills såsen börjar tjockna. Tag bunken från värmen och vispa såsen kall. Vispa sedan grädden tjock och rör samman allt.
Varva de flädermarinerade jordgubbarna med vaniljsbayonne i fina glas. Toppa med krossade mandelbiskvier och citronmeliss. Servera direkt.
Sydafrika
130 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en kryddig, fruktig doft av mango, honung, apelsinmarmelad och apelsinblom. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och persika . Balanserad syra och lång söt eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
Gör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs merAtt duka upp små söta portionsglas med soppa är riktigt fint på midsommarbuffén.
Läs merServera matjessillen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!
Läs merLinnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.
Läs merLaga en härlig frittata med löjrom och smetana till midsommarbuffén! Du kan även servera lite rökt lax till om du känner för det.
Läs mer