Här visar Linnéa hur du gör din egna smarriga lakritssås.
Att koka egen lakritssås är ett busenkelt sätt att verkligen imponera på sina gäster. Det bästa är att den också lätt går att variera. Här har jag gjort en lakritssås som inte bara är smaksatt med lakrits, utan även med en skvätt PURE Shots Lakrids, vilket gör hela skillnaden för denna sås, jag lovar! Köp en riktigt bra vaniljglass av god kvalité, eller gör din egen (recept längre ner!). Välj själv hur mycket tid och ork du har. Till sist har jag rivit lite apelsinskal över glassen och lakritssåsen. En perfekt smakkombination!
Blanda alla ingredienser förutom lakritslikören i en kastrull. Låt koka på medelvärme i cirka 10 minuter eller tills såsen tjocknat.
Häll i likören och låt koka någon minut till.
Lägg upp glassen i skålar och ringla över lakritssåsen. Toppa med rivet apelsinskal.
Danmark
204 kr
Pure Shots Lakrids har en fyllig smak med en stark och genuin lakritskaraktär. Sötman är stor men bryts av på ett snyggt sätt av sältan från salmiaksalt och skapar en ljuvlig sammansättning av friska ingredienser i samklang.
Skaka innan du dricker!
Plocka fram din gamla glassmaskin och imponera på dina gäster!
Läs merDet kära grannlandet i söder har skapat en produkt som förnyat och förfinat shoten. Bakom produkten ligger stolthet och ett gediget hantverk. Låt oss presentera PURE Lakrids.
Läs merVi har fått en pratstund med "Lakritsdrottningen" Elisabeth Johansson som påstår att lakrits passar till nästan allt.
Läs merFinländarnas favorit Koskenkorva Salmiakki finns nu i Systembolagets beställningssortiment. Vi bjuder på fun facts och ett hett drinktips!
Läs mer