Glödkaka med enbär och svamp.

Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här får recept på en traditionell samisk glödkaka med enbärssmör och svamp!

Glödkaka med enbär och svamp

0 h 45 min

Gáhkkun (samiskt tunnbröd) bakades på gjutjärnspannor över öppen eld. På så sätt fick man färskt bröd även under långa perioder utanför hemmet. Enbären användes för att konservera smöret men också för att dölja oangenäma smaker – idag tycker vi att det ger en spännande ton av skog tillsammans med svampen.

Blossa 25 - årets glögg 2025.Årets glögg från Blossa 2025 – en hyllning till Alpernas magi.

Årets glögg från Blossa 2025 bjuder på något många längtat efter: En klassisk rödvinsglögg som fått en twist som för tankarna till Alperna och värmande glühwein.

Läs mer
Klappgröt med söta tillbehörKlappgröt med söta tillbehör.

Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här kommer ett recept på Klappgröt med nötbräcke och bärchips!

Läs mer
rökig macka i skogenRökigt glöggtilltugg med skogens smaker.

Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här får du recept på en rökig macka med syrad rödlök och majonäs.

Läs mer
Blossa årgångsglöggSå blir en årgångsglögg till.

Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, berättar om arbetet bakom årgångsglöggen.

Läs mer
Blossa GlöggBlossa

Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer