Här kan man välja den svamp man tycker bäst om eller har tillgång till. Puréns sälta och fyllighet passar otroligt bra tillsammans med björnbärsmarmeladen och osten. Får du dessutom lite marmelad och ost över har du något gott att smaska på även efter mat.
Efter en hel sommar med stekande hetta och grillförbud i större delen av Sverige känns det helt underbart att det nu faktiskt blåser lite svalare vindar. Och att det är ok att ta fram grillen igen! Jag gjorde jag en lite höstinspirerad middag. För visst känner man ändå att hösten är på gång?
En klassisk ryggbiff som serveras tillsammans med en krämig rotfrukts och svamppuré. Här kan man välja den svamp man tycker bäst om eller har tillgång till. Puréns sälta och fyllighet passar otroligt bra tillsammans med björnbärsmarmeladen och osten. Får du dessutom lite marmelad och ost över har du något gott att smaska på även efter maten!
Krydda ryggbiffen med salt och peppar. Grilla på indirekt värme. Cirka 3 minuter på varje sida. Låt köttet vila under folie i 15 minuter.
Skala och skär ner rotselleri och potatis i små bitar. Koka i lättsaltat vatten tills rotfrukterna är genomkokta.
Skär ner svampen i små bitar och stek i en torr, medelvarm stekpanna. När svampen börjat få färg, klicka i lite smör och fortsätt steka svampen en stund.
Häll av vattnet från de kokta rotfrukterna och ha i den stekta svampen. Tillsätt grädde och smör. Mixa till en puré. Smaka av med lite citron, salt och peppar.
Koka samman björnbär, syltsocker och vaniljpulver i cirka 15 minuter. Ha upp på en väl rengjord burk och låt svalna helt.
Servera ryggbiffen tillsammans med rotfrukt och svamppurén, hyvlad gruyere och en klick björnbärsmarmelad. Avsluta med att klippa lite färsk persilja över.
Spanien
199 kr
Exklusivt rödvin från Rioja med smak av mörka körsbär och torkad frukt. Perfekt till smakrika och kryddiga rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Bjud in till grillkväll och servera den här underbart goda ryggbiffen som serveras med confiterad potatis, sotad sparrisbroccoli, friterad palsternacka och en krämig sås. En riktig festmåltid helt enkelt.
Läs merInför grillsäsongen tipsar vi om flera goda grillrecept med tillhörande dryckestips. In och bli inspirerad.
Läs merGrillad ryggbiff med majs, örtsmör och parmesanslungad färskpotatis blir midsommaraftonens huvudrätt. Med så mycket smak i varje liten tugga. Örtsmöret smälter fint över både kött och majs.
Läs merLinnéas recept på en underbar pasta med tryffel och ryggbiff. Avnjut med ett glas Ruffino Riserva Ducale för en fulländad smakupplevelse.
Läs mer