FYND!
Fynd! Finstämd och traditionell rioja med fint utvecklad frukt, liten sirlighet, drag av jord, läder och kryddor. Fin balans
- Allt om Vin, December 2021
Årgång:
2011
Spanien
Systembolaget nr:
267801
Fynd! Finstämd och traditionell rioja med fint utvecklad frukt, liten sirlighet, drag av jord, läder och kryddor. Fin balans
- Allt om Vin, December 2021
För att markera sina finaste vinflaskor penslade källarmästaren hos Faustino dem med våt cement. Det är bakgrunden till flaskan som sedan 1980-talet lyxat till många svenska middagar. ”Senaste” årgången, 2011, har matvänlig mogen kryddighet och tanniner lika sammetslena som Sades röst i ”Smooth operator”.
- Svenska Dagbladet, Anders Melldén, 3 februari 2023
Produkttyp | Rött vin |
Systembolaget sortiment | Systembolaget ordinarie sortiment |
Alkoholhalt | 13,5 % |
Systembolaget nr | 267801 |
Volym | 750 ml |
Varumärke | Grupo Faustino |
Förslutning | Naturkork |
Förpackningstyp | Flaska |
Förpackningmaterial | Glas |
Region | Spain - Rioja - Rioja |
Sockerhalt | 2,5 g/liter |
Druva | Tempranillo, Graciano, Mazuelo |
Lagring | Årgången 2011 har mycket bra lagringspotential, samtidigt som den är ljuvlig att avnjuta idag. Så denna nya årgång är en investering både i direkta och framtida smakupplevelser. |
Den 11 november firas internationella tempranillodagen runt om i vinvärlden. Vi berättar mer om denna populära druva och tipsar om välgjorda viner på tempranillo.
Läs mer »Här kommer en tjusig rätt från Livets Goda, som använder det smakrika köttet Iberico som huvudattraktion. Till detta serverar vi en matig tomatsallad och ett glas spansk Rioja.
Läs mer »Grillade lammracks med parmesancrème är perfekt att bjuda på till midsommar!
Läs mer »Låt årets sista middag bli något spektakulärt gott! Här tipsar Linnéa om den klassiska Biff Wellington - smördegsinbakad oxfilé. Här serverad med krispig hasselbackspotatis och smakrik sås.
Läs mer »Här kan man välja den svamp man tycker bäst om eller har tillgång till. Puréns sälta och fyllighet passar otroligt bra tillsammans med björnbärsmarmeladen och osten. Får du dessutom lite marmelad och ost över har du något gott att smaska på även efter mat.
Läs mer »Låt köket fyllas av de fantastiska dofterna från en helstekt älgfilé med massor av örtkryddor. Servera med silkeslen potatispuré och smörstekta rotfrukter.
Läs mer »Linnéa lindar oxfilén med parmaskinka och serverar med en smakrik svamp- & tryffelkräm och hasselbacksrödbetor med brynt smör.
Läs mer »Huvudrätten består av härliga, örtmarinerade lammracks. Ta tillvara på skyn från lammracksen så får du en helt otroligt god sås. Till detta serverar jag ugnsrostad delikatesspotatis med mycket salt!
Läs mer »En läcker rätt med lammfilé i rödvinsmarinad och en risotto med färska örter, shiitakesvamp och vällagrad ost.
Läs mer »Linnéa har gjort ett fantastiskt långkok med vilt, rotfrukter, vin och grädde - perfekt till höstkvällarna.
Läs mer »Linnéa bjuder denna vecka på ett utsökt recept på örtrostad kalvfilé, rotfruktspytt och en krämig sås med torkad svamp.
Läs mer »Linnéa tipsar om hur du enkelt förvandlar "kött och potatis" till en riktig festmåltid.
Läs mer »Helgrillad oxfilé går alltid hem och serveras här tillsammans med försommarens härligaste primörer. Perfekt till midsommar och andra härliga sommarkvällar.
Läs mer »Linnéa har gjort en klassisk lammstek med härliga smaker av vitlök och rosmarin, som serveras med delikatesspotatis i ugn.
Läs mer »Grillad ryggbiff med majs, örtsmör och parmesanslungad färskpotatis blir midsommaraftonens huvudrätt. Med så mycket smak i varje liten tugga. Örtsmöret smälter fint över både kött och majs.
Läs mer »Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig.
Läs mer »