Från kokboken "Khadijas kök: Recept från Östafrika" kommer detta härliga recept på grillspett med smak av timjan, vitlök, ingefära och tamarind.
Khadijas grillspett får härlig smak av timjan, vitlök, ingefära och tamarind och går bra att tillaga antingen i ugnen eller på grillen. Som tillbehör serveras en fräsch koriander- och limesås. Receptet kommer från kokboken "Khadijas kök: Recept från Östafrika".
Putsa köttet och skär det i 3 x 3 cm stora kuber. Lägg bitarna i en skål.
Skala och riv ingefära och vitlök. Lägg det rivna i en annan skål och blanda ner resten av ingrediensen till marinaden.
Häll marinaden över köttet och vänd runt bitarna så att alla täcks ordentligt. Låt vila i kylen över natten (alternativt 1 timme i rumstemperatur).
Ta fram köttet 30 minuter innan tillagning. Ska du använda träspett lägger du dem i blöt. Sätt ugnen 225 grader grillfunktion (eller tänd grillen).
Trä upp köttet på grillspetten och tillaga dem sedan i 15–17 minuter – antingen i ugnen eller på grillen.
Gör under tiden den goda såsen. Lägg allt ingrediensen i en matberedare och mixa till en slät sås.
Servera med bulgur eller pommes frites. Andra goda tillbehör är strimlad rödkål och ugnsbakade körsbärstomater.
Sydafrika
229 kr
Nederburg The Motorcycle Marvel har en fint nyanserad doft med inslag av torkade frukter, kryddor, fat, tobak och svampskog. Smaken är medelfyllig med toner inslag av torkad röd och mörk frukt, kryddor, söt lakrits, tobak samt väl integrerad fatkaraktär.
Recept: Khadija Mohamud
Khadija Mohamud driver den populära matbloggen och instagramkontot Khadijas Kitchen. Nu släpper hon sin första kokbok med en massa inspirerande recept från Östafrika.
Läs merBajiye är ett populärt somaliskt street food. Här hittar du Khadija Mohamuds recept från kokboken "Khadijas kök: Recept från Östafrika".
Läs merEn saftig mandel- och kokoskaka från Sudan med fräsch smak av lime. Receptet kommer från "Khadijas kök: Recept från Östafrika."
Läs mer