Grillspett med grönsaker och örtig sås.

Att göra grillspett är ett enkelt och smart sätt att få med många smaker på en gång. Här har Linnéa gjort spett med fläskfilé och några med grönsaker som hon serverar med en god sås.

Grillspett med örtsås.

4

0 h 40 min

Grillspett, de görs allra bäst genom att ha grönsakerna på ett spett och köttet på ett annat. Eftersom grönsaker och kött sällan har samma tillagningstid är det svårt att få de klara samtidigt om man har dem på samma spett.

Jag skär tunna skivor av fläskfilé som jag trär upp på spettet, jag upplever att köttet är enklare att få mört och genomstekt då än om man skär köttet i kuber. Dessutom blir det riktigt snyggt tycker jag!

Ta de grönsaker du gillar bäst. Själv gillar jag att grilla zucchini, aubergine och paprika. Det blir riktigt gott. Och använder du grillspett av trä – glöm inte bort att lägga dem i blöt minst 30 minuter innan du ska grilla. Annars finns risken att de tar eld.

/Linnéa

Vintips till grillspetten:

Recept: Linnéa Seidel

Milanesa à la Napolitana - argentinsk fläskschnitzel.Milanesa à la Napolitana - argentinsk fläskschnitzel.

En klassisk argentinsk fläskschnitzel består av panerat fläskkött, prosciutto, tomatsås och mozzarella- helt gudomligt gott med andra ord!

Läs mer
Högrevschili med Espacio Syrah.Mustig, långkokt högrevschili.

Laga en smakrik och kryddstark chili för att värma dig i kylan. Här har Linnéa gjort ett recept på chili (eller chilli) på högrev som fått stå och puttra länge.

Läs mer
Halloumiburgare med grillad aubergine och chimichurrimajoHalloumiburgare med grillad aubergine och chimichurrimajo.

Linnéa har gjort vegetariska, snabbgrillade och riktigt goda halloumiburgare med en chimichurrimajo inspirerad av Argentina.

Läs mer
TacogratängTacogratäng á la Jenny Warsén.

Recept på tacogratäng ur Jenny Warséns bok "Snabbt, gott och billigt". Enkelt att förbereda, sköter sig själv i ugnen och går alldeles utmärkt att frysa in.

Läs mer