VeganHållbart valEtiskKlimatsmart
Espacio Syrah

Årgång:

2022

Espacio Syrah

Argentina


80,00 kr

Systembolaget nr:

272201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Espacio Syrah har en inbjudande och fruktig doft med inslag av svarta vinbär, blåbär, plommon, kryddor, viol, örter och vanilj. Smaken är medelfyllig, fruktig, med runda tanniner, balanserad syra och bra längd. Druvtypisk med mycket mörka bär och örtighet.

Produktion

De utvalda syrahdruvorna kommer från den familjeägda producenten Bodegas Marañons vingårdar i Mendoza som ligger på 700 meters höjd i Costa de Araujo. Här är vädret milt och torrt. En fjärdedel av druvorna vinifierades genom så kallad termo flash vinification vilket innebär att frukten snabbt hettas upp för att sedan kylas ned. Detta gör man för att förstärka vinets fruktighet. Resterande vin fick jäsa traditionellt. Jäsningen varade i tio dagar vid 27 grader. Totalt varade jäsning och skalmaceration i 15 dagar med överpumpning av skalmassan två gånger om dagen. Vinet lagrades i rostfria ståltankar.

Passar till

Används med fördel till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar på kött, fågel eller grönsaker.

LammNötköttVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Espacio är det spanska ordet för ”plats” och den har en central betydelse för tillverkningen av vinet. Drycken är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion. Vinet har därför Systembolaget märkning för ett hållbart val.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

272201

Volym

0,75 l

Varumärke

Espacio

Förslutning

Skruvkork i plast

Sockerhalt

5 g/liter

Druva

Syrah

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något åt om man så önskar.