Grillspett med rostade rotsaker och potatispuré.

Linnéa tipsar om hur du enkelt förvandlar "kött och potatis" till en riktig festmåltid. 

Grillspett med rostade rotfrukter och potatispuré

4 portioner

1 h 0 min

En sak som jag verkligen älskar med klassiska råvaror är hur enkelt man kan förvandla dem från bara ”kött och potatis” till en riktig festmåltid. Beroende på hur de tillagas och vilka smaker man tillsätter. Istället för att servera en bit kött med kokta morötter och kokt potatis, så har vi här fina grillspett med en smakrik potatispuré och rostade rotsaker. Samma råvaror, men en helt annorlunda middag. Krämigheten från purén och sötman från de rostade rotsakerna lyfter grillspetten till en ny nivå - dessutom går grillspetten fort att tillaga.

Vintips till grillspett med rostade rotsaker och potatispuré:

Recept: Linnéa Seidel

Halloumiburgare med grillad aubergine och chimichurrimajoHalloumiburgare med grillad aubergine och chimichurrimajo.

Linnéa har gjort vegetariska, snabbgrillade och riktigt goda halloumiburgare med en chimichurrimajo inspirerad av Argentina.

Läs mer
Grillad kyckling med rotfruktsstrips och guacemole på bondbönorGrillad kyckling med rotfruktsstrips och guacamole på bondbönor.

Linnéa bjuder på grillmiddag med grillad kyckling med massor av härliga smaker. Till det gör hon pommes frites av rotfrukter och en egen, försvenskad version av den så populära guacamolen.  

Läs mer
Grillade räkorGrillade räkor med ramslökspesto och smörfrästa morötter.

Linnéa ger oss ett fantastiskt somrigt och härligt recept på grillade räkor serverade med smörfrästa morötter och ramslökspesto.

Läs mer
Biffgrillspett med ugnsbakad blomkål, rödbetor och vispat brynt smör.Biffgrillspett med ugnsbakad blomkål, rödbetor och vispat brynt smör.

Linnéa har tagit fram ett recept till grillsäsongen med smakrika grönsaker och ett fantastiskt smör.

Läs mer