Huevos rancheros är en mexikansk frukosträtt men den passar utmärkt även till lunch eller middag.
Ett recept från Lotta Lundgrens kokbok Laga mig.
Tärna och stek baconet knaprigt. Ställ åt sidan.
Hacka löken fint och fräs några minuter i lite olivolja.
Tillsätt finriven vitlök och de torra kryddorna, och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt därefter tomat, pressad lime och avrunna bönor samt bacon.
Låt puttra ihop och smaka av med salt, nymalen svartpeppar, eventuellt någon tesked socker.
Gör fyra gropar i tomatröran, knäck ett ägg i varje, lägg på lock och vänta 5 minuter. När tiden gått, lyft på locket och titta. Äggen är godast när de fortfarande har krämig gula.
Toppa med skivad avokado och grovt hackad koriander. Servera med tortillabröd, gärna hembakade (se recept).
Blanda samman de torra ingredienserna.
Tärna smöret och tillsätt mjölblandningen, använd händerna för att fördela fettet i mjölblandningen.
Slå över hett vatten och blanda till elastisk, klibbfri deg – tillsätt mer mjöl om så behövs.
Dela upp i 15 delar, rulla till bollar och kavla ut till mycket tunna kakor.
Grädda bröden på båda sidor i torr panna strax under högsta värme tills de får mörka blåsor. Håll bröden varma fram till servering.
Tips: Om du serverar med färdigköpta tortillas, rosta dem i torr stekpanna en halv minut på varje sida före servering så smakar de mer och godare.
USA
159 kr
Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir har en stor kryddig doft med bäriga inslag av hallon, blåbär och jordgubbar samt toner av vanilj och kryddor. Kryddig och fruktig smak med lena tanniner och bra syra. Inslag av mörka och röda bär samt rostade fat. Trevlig och kryddig eftersmak med bra längd.
Recept: Lotta Lundgren
Lotta Lundgrens recept på delikatesskroppkakor kommer från boken "Laga mig". Fyllda med rimmat sidfläsk, frasigt stekta och serveras med hasselnötssmör.
Läs merHar du mogna bananer över? Baka Lotta Lundgrens bananbröd som serveras med en len smörkolasås och om man vill - en kula vaniljglass till.
Läs merfolk o folk har fått en pratstund med tusenkonstnären Lotta Lundgren med anledning av lanseringen av hennes nya kokbok Laga mig.
Läs merBellini är en av Italiens mest kända drinkar och görs på Prosecco och vita persikor (succo di pesca). En härligt bubblig och söt drink som passar perfekt som fördrink eller till brunchen!
Läs mer