Prissänkt

logo
Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

Årgång:

2021

Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir


155,00 kr

171,00 kr

Systembolaget nr:

8888001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir har en stor kryddig doft med bäriga inslag av hallon, blåbär och jordgubbar samt toner av vanilj och kryddor. Kryddig och fruktig smak med lena tanniner och bra syra. Inslag av mörka och röda bär samt rostade fat. Trevlig och kryddig eftersmak med bra längd.

Produktion

Druvorna kommer från Central Coast, Lodi och Clarksburg. Efter avstjälkning och en skonsam krossning av druvorna kallmacererar man druvorna i öppna jäskärl i 48 timmar. Därefter värmer man upp musten för att initiera en jäsning med hjälp av den naturliga jästen. Vinet lagras i fat av fransk ek under 10 månader (45% nya fat)

Passar till

Lättare och medelkraftiga kötträtter av gris, lamm eller nöt. Varför inte en fin kalvkotlett med tryffeldoftande gräddsås och ostfylld potatisbakelse.

LammNötköttVegetariskt

Kul att veta

Robert Mondavis förutseende att plantera vingårdar i Kalifornien kustnära vinområden blev starten till Robert Mondavi Private Selection Winery. Ett vineri med en bred portfölj av prisvärda och välgjorda viner. De senare åren har man även introducerat viner som lagrats i ekfat där det tidigare vilat spritsorter som Bourbon, rye,  whiskey och rom.Robert Mondavi en pionjär och innovatörRobert Mondavis föräldrar härstammade från Marche i Italien och byggde upp en framgångsrik affärsrörelse där man paketerade frukt som sen skeppades vidare. Mestadels var det druvor som fraktades till östkusten för tillverkning av vin. Robert började på företaget 1937 efter en examen i ekonomi och affärsadministration på Stanford University. I detta skede köpte familjen även Charles Krug Winery i Napa Valley som har anor från 1861. Efter en schism med brodern Peter grundade Robert sin eget företag i Oakville. År 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

8888001

Volym

0,75 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Naturkork

Region

USA - California - California

Sockerhalt

4 g/liter

Druva

Pinot Noir, Syrah, Grenache

Lagring

God att dricka nu men kan sparas ytterligare ett par år.