Julkryddad blodpudding med stekt fläsk och glöggmarinerade lingon.

Blodpudding är en riktig klassiker på våra svenska julbord. Men inte många har testat att laga det hemma. Linnéa delar här med sig av ett magiskt recept.

Julkryddad blodpudding med stekt fläsk och glöggmarinerade lingon.

1 h 30 min

Grisblod går att beställa på mataffären och kommer oftast fryst. Låt det tina i kylen över natten.

Blodet brukar vara klumpfritt men jag brukar sila det för säkerhets skull. Glöm inte att testa de glöggmarinerade lingonen att ha till. De blir verkligen pricken över i!

Linnéa

Vintips till blodpuddingen:

Recept: Linnéa Seidel

Snittar av vörtbröd med oströra och fikon.Vörtbrödsnittar med kryddoströra och fikon.

Starta julafton med ett glas mousserande glögg och ett trevligt tilltugg! I år inleder vi med dessa läckra snittar meden härlig röra av klassisk kryddost.

Läs mer
Sill med curry och äpple.Sill med äpple och curry.

Gör en egen, krämig sill till jul. Här har Linnéa gjort en sill med kryddig smak av curry som möter sötman i äpple.

Läs mer
Varmrökt lax med saffranssås.Varmrökt lax med solgul saffranssås.

Servera en underbar varmrökt lax med en krämig saffranssås på julbordet.

Läs mer
Saffranskladdkaka med vit choklad och flagad mandel.Saffranskladdkaka med vit choklad och flagad mandel.

Avsluta julmiddagen med något sött! Här bjuder vi på ett recept på en härligt kladdig kladdkaka med smak av saffran.

Läs mer