Sandra Åkerfeldt har gjort en kaka som förenar två favoriter - kladdkaka och kärleksmums. Kaffelikören i glasyren gör den dessutom extra smarrig!
Receptet är skapat av receptkreatören Sandra Åkerfeldt som ligger bakom instagramkontot @bakbubblan.
Sätt ugnen på 175°C och klä en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull, dra bort från värmen.
Tillsätt strösocker, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget.
Häll sist i vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Kanterna ska vara gräddade och mitten ska vara lite vobblig.
Ta ut kladdkakan från ugnen och låt den svalna helt. Ställ sedan in den i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten.
Smält smöret till glasyren i en kastrull på medelvärme.
Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en blank smet med ballongvisp.
Häll glasyren över kakan i sin form och strö på kokosflingor.
Låt glasyren stelna i kylskåp i minst 30 minuter.
Italien
145 kr
Tia Maria har en mycket söt smak med karaktär av kaffe, inslag av kakao, nötter och vanilj.
Den tillverkas än idag enligt det grundrecept som skapades under 1700-talet i Karibien. Likören kombinerar kallbryggt kaffe, så kallat ”Cold brew”, från högkvalitativa arabiska kaffebönor med vanilj från Madagaskar och rom från Jamaica.
Det här är en extra saftig kaka fylld med choklad och hasselnötter som fått den bästa toppingen i form av en krämig kaffeglasyr med fin smak från Tia Maria kaffelikör.
Läs merHär har vi samlat riktigt smarriga kladdkakerecept för dig som gärna vill experimentera med denna klassiska läckerbit.
Läs merMatforskaren Richard Tellström har djupdykt i efterrättens historia och berättar om vår resa från fruktkräm och glassbomb till pannacotta och chokladdesserter.
Läs merDrinken som också passar utmärkt som dessert, och en sak är säker - den är otroligt god! Här hittar du receptet och fler härliga cocktails med Amarula.
Läs mer