Kimchi.

Kimchi är ett koreanskt tillbehör som består av fermeneterad kål som är gott till asiatiska rätter, grillade mackor och stekt ris. 

kimchi i burk

1 kg

1 h 30 min

Kimchi som är en saltsyrlig grönsaksblandning med ett härligt umamidjup och kraftiga smaker är svårt beroendeframkallande. Kimchi är den vanligaste sidorätten i Korea och passar till exempel till en god bimbimbap.

Receptet kommer från kokboken "Odla grönsaker och fyll ditt skafferi" av John Taylor och Jenny “Surtanten” Neikell.

Viner till Kimchi

Recept: Jenny “Surtanten” Neikell

Röd surkålSurkål.

Surkål är ett gott tillbehör som kan smaksättas på massvis av sätt. Här får du ett recept från boken Taylor och Surtanten: Odla grönsaker och fyll ditt skafferi.

Läs mer
Pumpachutney med tomat i burkPumpachutney med tomat.

Den här härliga pumpachutneyn med tomat är lika god till lagrade ostar som till en kryddig indisk gryta. 

Läs mer
Jenny Neikel och John Taylor i grönskaOdla grönsaker och fyll ditt skafferi.

Taylor och Surtanten är aktuella med en kokbok, odlingsbok och faktabok i ett. Läs intervjun och tävla om ett ex. av boken.

Läs mer
YOKO Riesling, Furmint och SakeYOKO - noggrant utvalda viner för det asiatiska köket.

YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.

Läs mer