Krämig linsgryta med kokosmjölk och smörstekt svartkål.

Det finns två saker som gör den här grytan extra god. Den ena är kokosmjölken, den ger grytan en härlig krämighet och rund smak. Det andra är den stekta svartkålen. Som steks i smör och sedan rörs ner i grytan mot slutet.

Linsgryta med kokosmjölk och svartkål

4

0 h 40 min

Har man bara lite basvaror hemma i köket, då kan man alltid svänga ihop en krämig och god linsgryta. Jag valde att använda färdigblandade kryddor, men annars är det bara att krydda på med ingefära, kanel, chili och spiskummin. Men ibland kan det vara skönt med en liten genväg.

Det finns två saker som gör den här grytan extra god. Den ena är kokosmjölken, den ger grytan en härlig krämighet och rund smak. Det andra är den stekta svartkålen. Som steks i smör och sedan rörs ner i grytan mot slutet. Det blir så himla gott! Jag har gjort grytan helt vegetarisk, men det går såklart bra att steka bitar av kyckling eller nöt och låta koka med också.

Vin till linsgrytan:

Recept: Linnéa Seidel

Indisk daal.Vegetarisk daal med lättbakat naan.

En vegetarisk indisk daal är en förlåtande rätt som är perfekt när du har lite rester i grönsakslådan! Här har Linnéa gjort en variant med röda linser och massor av härliga kryddor.

Läs mer
Välja vin till vegetarisk matAtt välja vin till vegetarisk mat.

Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!

Läs mer
Vegetarisk gryta med marockanska smakerMarockansk vegetarisk gryta med aubergine- och kikärtor.

Recept på Linnéas marockanska aubergine- och kikärtsgryta fylld med kryddor och smak.

Läs mer
Palak paneerPalak Paneer med grönkål.

I Indien lagas palak paneer med ett knippe färsk spenat från marknaden, men det går lika bra med grönkål. Recept från Malin Mendels kokbok Mitt indiska liv.

Läs mer