Krämig skaldjurspasta med blåmusslor och räkor.

Makalöst god krämig skaldjurspasta med blåmusslor och räkor. Servera i skålar och toppa med finhackad persilja och riven parmesan.

Skaldjurspasta med blåmusslor och räkor i krämig sås.

4 portioner

0 h 40 min

Varje gång jag lagar rätter som denna förundras jag över hur enkelt det är. Att man med små medel kan få till något så gott! Och varför gör jag inte skaldjurspasta oftare helt enkelt? Du kan ta vilka skaldjur du vill och har till hands, men här har jag gjort ett recept på krämig skaldjurspasta med blåmusslor och räkor.

Den krämiga såsen till skaldjurspastan gör du med grädde och vitt vin, som smaksätts med chiliflakes, citron och parmesan. Härligt krämigt och smakrikt till skaldjuren! Servera sedan skaldjurspastan med ett fruktigt vitvin och du är hemma.

Vin till skaldjurspastan:

Till en krämig skaldjurspasta som denna passar ett fylligt och fruktigt vitvin, gärna en chardonnay. Den möter både skaldjuren (i detta fall musslor och räkor) utmärkt och det feta i såsen matchar syran i vinet mycket bra.

Recept: Linnéa Seidel

Skaldjurspasta med kräftor och musslorSkaldjurspasta med kräftor och musslor.

Kräftstjärtar och vongolemusslor gör den här pastan sagolik. Lägg lite tid på att steka lök och vitlök riktigt mjuka så de blir löjligt söta och goda.

Läs mer
solgul fisksoppa med torsk och laxSolgul fisksoppa med torsk och lax.

Ett riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.

Läs mer
Gratinerade havskräftor med hemgjord aioliGratinerade havskräftor med hemgjord aioli.

Ett stort fat med gratinerade havskräftor, hemgjord aioli, ett gott surdegsbröd och ett välkylt glas vitt vin på druvan Alvarinho. En riktigt lyxig sommarmiddag!

Läs mer
grillade skaldjur i form Grillade skaldjur med örtmarinad.

Att duka upp ett helt fat med grillade skaldjur är effektfullt och otroligt gott! Servera det som en härlig förrätt eller varmrätt med örtmarinad och baguette.

Läs mer