VeganKlimatsmart
CHILL OUT Chardonnay Australia

Årgång:

2022

CHILL OUT Chardonnay Australia

Australien


239,00 kr

Systembolaget nr:

2228008

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Chardonnay från South Eastern Australia är ett vin med ren, gulfruktig och lite tropisk fruktighet med lätt fatkaraktär. Ett fräscht, fruktigt och smakrikt vin med ekfatskaraktär. Smaken bjuder på citrus och örter, med lätta tropiska inslag såsom ananas, mango och honungsmelon med en liten lätt ton av vanilj från fat på slutet.

Produktion

CHILL OUT Chardonnay Australia är gjort på druvan Chardonnay som har skördas nattetid i sydöstra Australien. Druvjuicen jäser på rostfria tankar och lagras därefter en tid i kontakt med ek. Vinet är veganvänligt.

Passar till

Detta är en omtyckt stil av favoritdruvan Chardonnay som många älskar att ha som husvin år efter år och passar lika bra som sällskapsdryck som med mat. Passar utmärkt till grillade grönsaker, grillad kyckling, ugnsbakad lax, grillad halloumi, getostsallad och salt plockmat. Vinet är veganvänligt!

FiskKryddstark matPastaLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck och idag säljs hela sortimentet i 100% återvinningsbara förpackningar; Bag in Box, rPET-flaskor, samt lättviktsglasflaskor. Dessutom tappas våra Bag-in-Box i Norden, vilket minimerar utsläpp och miljöpåverkan.


4 poäng (av 5 möjliga)Klassisk australiensisk chardonnay med vaniljkryddiga inslag och tropisk fruktighet men även citrus i den ungdomligt pigga doften. Smakprofilen är generös men ändå på ett återhållsamt, närmast stramt vis med tydlig citrus som fräschar upp det stenfruktiga och tropiska. Avslutar rent, torrt och med viss fatkryddighet. En alldeles utmärkt vardagschardonnay!

- Boxtoppen, Januari 2022


Chardonnay är en druva som generellt gör sig väldigt bra på box. Chill Out var föregångare på den svenska boxhimlen när de valde att lansera sin första box för över 20 år sedan och det märks att de vet vad de sysslar med. Det senaste året har de uppdaterat sin look och boxarna har fått en snyggare design, men för oss är innehållet det viktigaste. I det här fallet får de ett ungt chardonnay-vin med tydlig fatkaraktär direkt i doften. De gula äpplena och vaniljen är påtagliga, men samtidigt är syran där som höjer vinet och ger det en rejäl fräschörskjuts framåt. Chill Out imponerar ännu en gång

- Vinbanken - Bästa vita boxen 2023 – topp 10

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

2228008

Volym

3 l

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Annan förslutning

Region

Australia - Australia - Australia

Sockerhalt

5,3 g/liter

Druva

Chardonnay


Citrusbakad lax med grönkålssallad.

Citrusbakad lax med stekt blomkål.


Lax och citron är två smaker som verkligen gifter sig! I det här receptet blandar vi även i andra citrussmaker, och serverar med vitlöksdoftande blomkål och en god grönkålssallad. Till detta rekommenderar vi en frisk chardonnay.

Läs mer »