Lammkotletter med höstsallad och fetaostkräm.

En ljummen sallad för sensommar eller tidig höst, som serveras med lammkotletter och härlig fetaostkräm. Det bjuder Linnéa på denna vecka. Och till det serverar vi gärna ett spännande rödvin från Sicilien!

Lammkotletter med fetaostöra och sallad.

4

0 h 30 min

Lamm behöver inte alltid serveras med de klassiska kryddorna man annars associerar det med. Den tidiga hösten bjuder på massor av smaker som fungerar fint att servera till. Både kantareller, zucchini, gurka, kål, persilja och morötter – direkt från naturen eller min trädgård. Helt fantastiskt!

Fetaostkrämen blir allra godast om den vispas med elvisp eller mixas med mixerstav så du får in lite luft i den, tycker jag. Den kan med fördel göras i förväg och förvaras i kylen tills servering.

Linnéa

Vintips till lammkotletter:

Recept: Linnéa Seidel

Lammfärsbiffar Kryddiga lammfärsbiffar med afrikansk touch.

Härliga lammfärsbiffar som du allra helst grillar, men självklart går de att tillaga i ugnen också. Servera med couscous och myntasås!

Läs mer
Lammgryta med saffran.Lammgryta med saffran.

Här har Linnéa lagat en riktigt smakrik och kryddoftande lammgryta med saffran, kanel och och ingefära bland annat. Servera med ett kryddigt rödvin.

Läs mer
LammraguLammragu med kikärter och orecchiette.

Lammkött har en väldigt egen, mustig smak som passar mycket bra i diverse grytor och långkok. Här har vi en ragu med lam som får smak av ett rött vin, och serveras med orecchiette.

Läs mer
Lammentrecôte med frasig svartkålLammentrecôte med frasig svartkål, morot och svamp.

Här får du ett underbart recept på lammentrecôte framtaget av tidningen Livets Goda. Det fina lammet matchas perfekt med frasig svartkål, portabellosvamp, morötter och ett glas Rioja från Faustino.

Läs mer