Grilla burgare hör sommaren till och det finns många varianter att välja mellan. För en nyttigare variant, gör vår laxburgare med nordisk touch. Superenkel och fantastiskt god!
Ta bort skinnet på laxen och rensa den på ben. Mixa laxen grovt.
Skala och finhacka gullöken.
Blanda ihop laxen med hackad lök och dill, ägg, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare.
Grilla (eller stek) burgarna i ca fyra minuter på varje sida.
Blanda samtliga ingredienser till citroncrèmen och smaka av med salt och peppar.
Bred lite citroncrème på brödet i botten. Lägg på burgare, sallad och tomat. Toppa med skivad gurka, en stor klick citroncrème och skivad lök.
Smaklig spis!
Argentina
89 kr
Ett argentinskt ekologiskt vitt vin med fruktiga toner av tropisk frukt och citrus. Utmärkt till stekta eller grillade rätter på fisk eller ljust kött.
En fantastisk rätt till fredagsmyset med lax, vitlök och ugnsbakad sötpotatis.
Läs merVår dryckesexpert Mats hjälper dig välja rätt vin till olika rätter av lax: gravad, rimmad, rå, rökt, grillad, halstrad, inkokt eller asiatiskt kryddstark.
Läs merGravad lax med hovmästarsås passar precis lika bra till jul, påsk och midsommar. Eller när som helst bara för att det är så gott!
Läs merEtt somrigt recept på grillad lax som paras ihop med en sallad baserad på jordgubbar, melon, fetaost och oliver. Passar utmärkt ihop med ett glas rosévin.
Läs mer