Potatis kan användas på oändliga sätt och här samlas alla våra potatisrätter med tillhörande dryckestips.
Krispig hasselbackspotatis med löjrom och smetana är vår nya favorit. Den tackar vi potatisexperten Stefan Ekengren för. Perfekt att servera som plockmat när du får vännerna eller hela tjocka släkten på besök.
Läs merMandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör, signerad potatisexperten Stefan Ekengren, ligger fint i munnen. Servera med en Aalborg Jule Akvavit och du är hemma.
Läs merDe här små godingarna - potatisterrin med matjessill och vitlök skapar fest i munnen. Passar bra att servera under såväl jul som midsommar, det vill säga hela året runt. Bakom dessa står ingen mindre än potatisexperten Stefan Ekengren
Läs merJanssonpizzan är precis som det låter - en variant på klassikern janssons frestelse. Det är en saltig pizza som passar perfekt som vickningsmat.
Läs merFriterad Janssons frestelse med kryddostkräm är klassikern i en ny tappning, signerad potatisexperten Stefan Ekengren. Det här vill vi gärna äta varje dag, gärna två gånger om dagen.
Läs merEtt recept att testa till vårens mingel och fester: Friterad färskpotatis med het skagenröra!
Läs merGrillspett är alltid populärt på grillkvällen. Här har matkreatören Caroline Hofberg, bakom bloggen Caroline i Köket, gjort ett recept på spett som hon serverar med en krämig potatissallad.
Läs merGrillad sparris som serveras med en smakrik ostkräm och pocherat ägg - en härligt "vårig" rätt framtagen att passa extra bra till O.P. Petronella akvavit.
Läs merVåffeldagen närmar sig med stormsteg och vad passar då bättre än en riktigt god våffelmiddag? Här har Linnéa tagit fram matiga våfflor gjorda på potatis som toppas av smakrika tillbehör.
Läs merStefan Ekengren är aktuell med nya kokboken "Potatis" som innehåller cirka 90 recept med vår mest älskade knöl! Här delar han ett av recepten och lär oss göra hemgjord gnocchi.
Läs merLerpottasill är en perfekt rätt att göra dagen efter midsommar, på kall kokt potatis, ägg och överbliven matjesill. Men den passar precis lika bra att göra till själva midsommarafton.
Läs merLinnéa bjuder på comfort food i form av av heltstekt kotlettrad med potatisgratäng. Servera gärna med ett glas cabernet sauvignon från Sydafrika. Så gott!
Läs merRåddjurssadel med potatisgratäng serverad i portionsformar är en festlig rätt som passar till nyår. I receptet hittar du tips på matchande viner i olika prisklasser.
Läs merKnaperstekt kycklingsteak serveras här med en underbart god apelsinsås, ugnsrostad potatis och butternutpumpa. Riktig vardagslyx!
Läs merEn fransk potatissallad är perfekt att servera som inslag på buffén eller picknicken. Det här receptet kommer från kokboken Festliga buffér av Linda Letelier Hansson.
Läs merDet här goda receptet på hel laxsida med rostad potatissallad är ett perfekt alternativ till påskmiddagen som räcker till hela familjen.
Läs merLinnéa bjuder på restfest i form av en vällagad pytt i panna med lite hetta. Kylskåpsrens när den är som bäst!
Läs merEn lyxig potatisrätt till julbordet. En royal innehåller en äggstanning med grädde. Här smaksätts den med juliga smaker av cheddar och kavring.
Läs merReceptet på det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv. Tricket är att ugnsbaka vitlök och sen blanda med gräddmjölk, smör och potatis.
Läs merLotta Lundgrens recept på delikatesskroppkakor kommer från boken "Laga mig". Fyllda med rimmat sidfläsk, frasigt stekta och serveras med hasselnötssmör.
Läs merGnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs merLinnéa har gjort rårakor med palsternacka som toppas med färskostcrème, varmrökt lax och picklad rödbeta. Kan serveras både som små och stora!
Läs merFrasiga rårakor av sötpotatis som serveras med lite gräddfil, kaviar och picklad rabarber och rädisa. Passar både som tilltugg eller förrätt.
Läs merVår vinexpert Mats Claësson, som började sin bana som kock, har här skräddarsytt en elegant fiskrätt till en Sauvignon Blanc.
Läs merPulled pork är perfekt comfort food och Linnéa har gjort en supergod variant av pulled pork som serveras med rotmos och toppas med stekt svartkål.
Läs merDet här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs merIbland kan det vara kul att servera något annat än klassisk potatisgratäng. Därför bjuder jag den här gången på små, otroligt goda potatiskakor som jag gräddat i en muffinsplåt.
Läs merLinnéa gör en klassiker från det franska köket men med sin egen lilla twist.
Läs merTill Linnéas torskrygg i ugn serveras en sallad med delikatesspotatis, räkor och en krämig solrospesto. Servera torsken med ett glas välkylt vitt vin.
Läs mer