Enkla smördegspajer du kan ta med på picknicken eller ställa fram på buffébordet!
Schalottenlök har mer att erbjuda än att bara vara krydda. Här spelar den huvudrollen tillsammans med timjan och parmesan och på smördegsflarnen bildar de en underbar topping. Pajerna är perfekta att ta med på picknick eller utflykt och går att äta både varma och kalla.
1 rulle smördeg
4 schalottenlökar
olivolja
balsamvinäger
1 kruka timjan
parmesanost
salt
svartpeppar
1 ägg
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Halvera löken och skala bort yttersta lagret.
Häll en halv tesked olivolja och en halv tesked balsamvinäger på åtta stycken punkter på smörpappret. På med flingsalt, peppar och några kvistar timjan på oljan och vinägern.
Lägg på löken med snittsidan nedåt ovanpå oljan och vinägern.
Täck löken med finriven parmesan.
Skär åtta fyrkanter av smördegen stora nog att täcka löken och lägg ovanpå varje lök. Tryck till lite så att smördegen sluter sig runt löken. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ugnen på 185 grader i 15-20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna.
Packa ner pajerna i picknickkorgen och hugg in när det blir dags.
Chile
95 kr
Fruktig och balanserad syrah med toner av björnbär, plommon och kryddor. Perfekt match med kötträtter och pasta.
Härliga smaker samlas i denna krämiga risotto med spetskål och hasselnötter. Glöm inte att röra om ordentligt när du lagar risotton så att den inte kokar fast!
Läs merPintxos är den perfekta plockmaten! Du kan göra hur många olika kombinationer och varianter som helst, men den här slår de flesta.
Läs merPerfekt picknickmat när du vill ha något enkelt men väldigt gott. Och var inte rädd för att göra egen majonnäs - det är inte alls svårt!
Läs merHär har vi ett recept med fokus på att minska matsvinnet hemma. I denna pastasallad kan du nämligen byta ut det mesta mot saker du har hemma - gott blir det garanterat ändå!
Läs mer