Lugaw - filippinsk rissoppa.

Jerome Calayag från Kocklandslaget har sina rötter i Filippinerna och bjuder här på sitt recept på den värmande, filippinska rissoppan Lugaw.

Lugaw - filippinsk rissopppa

5-6

1 h 0 min

Enligt Jerome Calayag är den här rissoppan vanligast att äta till frukost men vi tycker att den passar alldeles utmärkt att även äta som lunch eller middag.

JEROMES TIPS! Även svampsoja, chiliolja och andra goda smaksättare funkar bra till soppan. Det är verkligen fritt fram att smaksätta och toppa med vad man gillar men vanligast är kokt ägg och tofu.

Vintips till rissoppan:

Jungle BirdJungle Bird.

Drinken Jungle Bird härstammar från 1970-talet då den serverades som en välkomstdrink till besökarna på det tidigare hotellet Kuala Lumpur Hilton, som öppnade 1973. Det är en härligt fruktig, sötsur cocktail med bitter twist.

Läs mer
Asiatisk kycklingsoppa.Asiatisk kycklingsoppa.

Många tycker att soppa är tråkigt – här är soppan som motbevisar dem! Härliga kryddor och matiga nudlar och kyckling blir en magisk, värmande middag en ruggig dag.

Läs mer
Daiquiri med apelsinDaiquiri med apelsin.

En syrlig och fruktig drink med framträdande smak av fatlagrad kvalitetsrom.

Läs mer
Koko MangoKoko Mango.

Koko Mango är en härligt fruktig och läskande drink med den nya rommen Takamaka Koko från Seychellerna. Den somriga drinken har smak av mogen mango, riktig kokos och syrlig lime. Dessutom busenkel att göra!

Läs mer