Jerome Calayag från Kocklandslaget har sina rötter i Filippinerna och bjuder här på sitt recept på den värmande, filippinska rissoppan Lugaw.
Enligt Jerome Calayag är den här rissoppan vanligast att äta till frukost men vi tycker att den passar alldeles utmärkt att även äta som lunch eller middag.
Hacka ingefära, vitlök och gul lök fint och svetta dessa i en gryta med lite olja utan att de får färg.
Tillsätt riset och låt det fräsa med en liten stund.
Tillsätt vatten och låt puttra under lock i ca 45 minuter. Detta beror på hur mycket du ska koka men hellre för länge. Riset ska koka sönder tills soppan känns ”klibbig”. Rör i grytan ungefär var 5:e minut.
Smaka av med salt och svart peppar.
Toppa soppan med salladslök och rostad vitlök.
JEROMES TIPS! Även svampsoja, chiliolja och andra goda smaksättare funkar bra till soppan. Det är verkligen fritt fram att smaksätta och toppa med vad man gillar men vanligast är kokt ägg och tofu.
Tyskland
89 kr
Ekologisk riesling med fräsch syra och smaker av grönt äpple, lime och mineral. Ett hållbart val till fisk och asiatiska rätter.
Tyskland
219 kr
Frisk och halvtorrr riesling med smak av citrus, honung och mineral. Ett utsökt val för asiatiska rätter och kryddig mat.
Drinken Jungle Bird härstammar från 1970-talet då den serverades som en välkomstdrink till besökarna på det tidigare hotellet Kuala Lumpur Hilton, som öppnade 1973. Det är en härligt fruktig, sötsur cocktail med bitter twist.
Läs merMånga tycker att soppa är tråkigt – här är soppan som motbevisar dem! Härliga kryddor och matiga nudlar och kyckling blir en magisk, värmande middag en ruggig dag.
Läs merEn syrlig och fruktig drink med framträdande smak av fatlagrad kvalitetsrom.
Läs merKoko Mango är en härligt fruktig och läskande drink med den nya rommen Takamaka Koko från Seychellerna. Den somriga drinken har smak av mogen mango, riktig kokos och syrlig lime. Dessutom busenkel att göra!
Läs mer