Mandelmusslor med hjortrongrädde och kolasås med brynt smör.

Mandelmusslor. En riktig klassiker till de stora kafferepen förr i tiden. Men den hänger med in på 2000-talet också. Då kanske främst som en del av dessertbordet på jul.

Mandelmusslor med hjortronsylt.

40

1 h 30 min

Här har jag blandat hjortronsylten direkt i grädden och sedan spritsat ut grädden fint i mandelmusslorna. På sidan av står en stor kanna kolasås med brynt smör. Så gott!

Antalet recept som finns på mandelmusslor är många, jag föredrar att göra på färdigt mandelmjöl. Och tillsätta en skvätt bittermandel i degen.

Dryckestips till mandelmusslorna:

Recept: Linnéa Seidel

Inlagd vegansk sill med aubergine och morötterVegansk inlagd sill med aubergine.

Det är inte ens alla köttätare som gillar sill - så varför inte testa en vegansk "sill" istället? Denna har Linnéa gjort med aubergine och morötter.

Läs mer
Gubbröra på kavring.Smörrebröd med gubbröra.

Gubbröran har en given plats på julbordet och här serveras den färdig att äta på en skiva kavring, dekorerad med färsk dill. Perfekt att servera med ett glas gott vitt vin!

Läs mer
Västerbottensflarn med vispad smetana.Västerbottensflarn med vispad smetana.

Västerbottensflarn, så enkelt att göra och rätt svåra att misslyckas med. Allt du behöver är ju ost. Ja och något riktigt gott att toppa dom med.

Läs mer
Revbensspjäll med kålsallad.Revbensspjäll med kålsallad och äppelchutney.

Saftiga och kryddiga revbenspjäll är en favorit på julbordet för många, så även för Linnéa. Här har hon satt sin egen prägel på sin pappas klassiska recept.

Läs mer