Mango- och räksallad.

En underbar mango- och räksallad som passar både som förrätt och smårätt. Serveras med fördel till ett glas högklassig riesling från Robert Weil.

mango och räksallad

4

0 h 40 min

Folks o folks dryckesexpert Mats Claësson har arbetat med ädla drycker i hela sitt yrkesverksamma liv. Efter nästan 40 års erfarenhet där drycken och maten alltid funnits i centrum är han idag en av Sveriges mest erfarna utbildare inom konsten att kombinera mat och vin.

Nu har Mats, som faktiskt började sin bana som kock, skräddarsytt en fräsch och läcker förrätt till Robert Weil vinet Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken 2017. Anrättningen, som skulle kunna kallas en ceviche, blir med sin sötma, syra och fina hetta från den wasabirostade sesamfröna en dröm tillsammans med det högklassiga rieslingvinet.

Vintips till mango- och räksalladen:

Recept: Mats Claësson

FisktacosFräscha lättlagade fisktacos med mangosalsa.

Linnéas recept på fisktaco är lätt att göra, hälsosam och otroligt god. Bra för både kropp och själ!

Läs mer
Aveleda Loureiro - provning i Stockholm.Vita viner prisade i pressen.

Här lyfter vi fram vita viner som fått extra fina betyg i pressen av vinrecensenter.

Läs mer
Okonomiyaki på en svart tallrikOkonomiyaki med zucchini.

Okonomiyaki är en streetfoodrätt från Japan. I Christin Kashous recept görs en enkel okonomiyaki med zucchini istället för vitkål. Gott!

Läs mer
Caesarsallad med räkorCaesarsallad med räkor.

Caesarsallad är en matig sallad som kan göras på lite olika sätt men basen är den typiska och fantastiskt goda dressingen, romansallad och parmesan. Här är vår somriga och lite fräschare variant med räkor och ägg.

Läs mer