En underbar mango- och räksallad som passar både som förrätt och smårätt. Serveras med fördel till ett glas högklassig riesling från Robert Weil.
Folks o folks dryckesexpert Mats Claësson har arbetat med ädla drycker i hela sitt yrkesverksamma liv. Efter nästan 40 års erfarenhet där drycken och maten alltid funnits i centrum är han idag en av Sveriges mest erfarna utbildare inom konsten att kombinera mat och vin.
Nu har Mats, som faktiskt började sin bana som kock, skräddarsytt en fräsch och läcker förrätt till Robert Weil vinet Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken 2017. Anrättningen, som skulle kunna kallas en ceviche, blir med sin sötma, syra och fina hetta från den wasabirostade sesamfröna en dröm tillsammans med det högklassiga rieslingvinet.
Skala räkorna och spar gärna skalen för att göra räkfond till senare middagar.
Skala mangon och skiva i kuber.
Blanda räkor, mango, pressad citron, vinet och det rivna citronskalet i en skål och låt det få mogna en stund. Rör lite grann i skålen några gånger under tiden. Vid servering tillsätt de wasabirostade sesamfröna.
Smaka av tillsammans med vinet för att få en optimal balans. Vid behov tillsätt salt eller mer pressad citron och kanske även lite peppar.
Servera i en skål eller tallrik och med ett tunnbrödschips till varje person.
Tyskland
229 kr
Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv Rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd. Man finner fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.
Recept: Mats Claësson
Linnéas recept på fisktaco är lätt att göra, hälsosam och otroligt god. Bra för både kropp och själ!
Läs merHär lyfter vi fram vita viner som fått extra fina betyg i pressen av vinrecensenter.
Läs merOkonomiyaki är en streetfoodrätt från Japan. I Christin Kashous recept görs en enkel okonomiyaki med zucchini istället för vitkål. Gott!
Läs merCaesarsallad är en matig sallad som kan göras på lite olika sätt men basen är den typiska och fantastiskt goda dressingen, romansallad och parmesan. Här är vår somriga och lite fräschare variant med räkor och ägg.
Läs mer