Bjud gästerna på en oförglömlig tårta med mascarponekräm. Perfekt avslut på en kräftafton.
0 h 20 min
Ta till vara på sensommarens bär i den här härliga mazarintårtan med mascarponekräm. Själva kakan kan du förbereda dagen innan och förvara i kylen. Gör sedan mascarponekrämen och dekorera med bär precis innan servering.
Riv mandelmassan.
Blanda det mjuka smöret med mandelmassan krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
Tillsätt vaniljsockret och vetemjölet. Rör till en slät smet med hjälp va en slickepott.
Smörj en form med löstagbar kant och bröa med mandelspån. Fyll formen med smeten och grädda i 200 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna helt.
Vispa grädden mjuk, tillsätt mascarponen och rör till en slät smet. Ha i florsocker, saft och skal från citronen.
Bred mascarponekrämen över kakan och toppa med sensommarens bär. Servera direkt.
Sydafrika
130 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en kryddig, fruktig doft av mango, honung, apelsinmarmelad och apelsinblom. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och persika . Balanserad syra och lång söt eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
Klockrent tilltugg tillsammans med kräftorna! Gör små pizzor - rundlar av deg som du toppar med goda kantareller och grönkål
Läs merLinnéa ger sitt bästa recept på rostbröd och tillhörande färskoströra. Ett måste på kräftskivan.
Läs merJag är i vanliga fall inte så förtjust i räkor eller kräftor i paj, men den här är verkligen supersmarrig! Och väldigt enkel. Kan det liksom bli bättre än så?
Läs merVästerbottensostpaj är en riktig klassiker. Gör en liten nyare variant genom att grädda i portionsformar och toppa pajerna med picklad rödlök.
Läs mer