Moules Marinières.

Klassisk rätt med blåmusslor som känns lyxigt och gott utan att vara alltför svårlagat. Servera med ett kallt glas friskt vitvin från Portugal.

Moules Marinières.

4

0 h 20 min

Moules Mariniés med frasigt och gott vitlöksbröd. Här är verkligen beviset på att en middag varken behöver bli dyr eller krånglig för att vara gudomligt god och kännas lyxig. Cirka 30 minuters insats i köket med så här härligt resultat. Matlagning precis i min stil!

Linnéa

Vin till musslorna:

Recept: Linnéa Seidel

grillade skaldjur i form Grillade skaldjur med örtmarinad.

Att duka upp ett helt fat med grillade skaldjur är effektfullt och otroligt gott! Servera det som en härlig förrätt eller varmrätt med örtmarinad och baguette.

Läs mer
Pilgrimsmusslor i Sandefjordssås.Pilgrimsmusslor i Sandefjordsås.

Bjud på läckra pilgrimsmusslor i en god sås och servera ett frisk vitt bourgognevin till. Här har vår dryckesexpert Mats Claësson skräddarsytt en rätt till vinet Montagny Premier Cru Les Coères 2019.

Läs mer
Ölkokta musslor med lakrtisaioli i gryta Ölkokta musslor med lakritsaioli.

I detta recept på musslor kokas musslorna med öl istället för vin som brukar vara det vanliga. Servera med surdegsbröd och lakritsaioli. 

Läs mer
torskrygg med blåmusselsåsTorskrygg med blåmusselsås.

En elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.

Läs mer