Oxfilé med svartkål och friterade, finstrimlade morötter.

Inget nyår utan oxfilé! Till det har jag valt att servera en gudomligt god sås med svartkål och parmesan.

Oxfilé med svartkål och friterade, finstrimlade morötter till nyår

4 portioner

0 h 45 min

Inget nyår utan oxfilé! Till det har jag valt att servera en gudomligt god sås med svartkål och parmesan. Istället för en klassisk potatisrätt har jag friterat finstrimlade morötter. Men det går såklart bra att fritera vilken slags rotfrukt som helst. Eller varför inte blanda olika sorter?

2 vintips i olika prisklass till oxfilén:

De andra rätterna i Linnéas nyårsmeny:

Recept: Linnéa Seidel

Krabbröra på smörbruschetta.Krabbröra på smörbruschetta.

Ett gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel, varför inte Pata Negra Cava?

Läs mer
PumpasalladPumpasallad med parmesan och skinkchips.

En matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas riesling.

Läs mer
Chokladkräm med päronlikör och karamelliserade popcornChokladkräm med päronlikör och karamelliserade popcorn.

Karamelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör.

Läs mer
Drinkar med prosecco och annat mousserande vin.Drinkar med prosecco och andra bubbel.

Vill du blanda en drink av lite lyxigare slag? Då rekommenderar vi en drink som baseras på mousserande vin - som prosecco, cava eller champagne. Här hittar du 10 goda, bubblande drinkar.

Läs mer