Pappas heliga Pasta Bolognese.

Det är inte mycket som slår en riktigt god Bolognese och här får du ett recept med mycket vitlök och chili som ger lite extra sting till pastarätten.

Pasta Bolognese

4

2 h 0 min

“En jädrans massa vitlök, chili och tålamod är nyckeln till min bolognese” brukar min pappa säga när han lagar sin signaturrätt Pasta Bolognese. Sanningen är att det blivit hans signaturrätt då det är den enda rätten han faktiskt brukar laga. Förutom falukorv och makaroner förstås. Alla hans resor till Italien har definitivt gett resultat och det märks på sättet han lagar sin bolognese, den blir nämligen alltid lika god. Nedan delar jag med mig av Pappas Bolognese - ett recept som varit hemligt fram tills nu. Jag hoppas att ni gillar det lika mycket som jag!"

Vintips till Pasta Bolognese:

SvamprisottoMartin och Lisas heliga svamprisotto.

Martin och Lisa visar här sitt underbara recept på en italiensk svamprisotto som toppas med parmesan och prosciutto.

Läs mer
Spaghetti CarbonaraKatarinas heliga Spaghetti Carbonara.

Spaghetti Carbonara är en riktig klassiker som man aldrig tröttnar på och här delar Katarina med sig av sitt bästa recept på den populära rätten.

Läs mer
Italiensk bistecca med potatis och rosmarinItaliensk Bistecca Fiorentina med saltkokt delikatesspotatis.

Bistecca Fiorentina är en klassisk italiensk kötträtt som tillagas väldigt enkelt och där köttet står i centrum.

Läs mer
Ruffino MontemassoRuffino

I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön.

Läs mer