Pumpachutney med tomat.

Den här härliga pumpachutneyn med tomat är lika god till lagrade ostar som till en kryddig indisk gryta. 

Pumpachutney med tomat i burk

1,5 kg

1 h 45 min

Pumpa är supergott i chutney då den bidrar med en fruktig sötma och krämighet som passar utmärkt till såväl indiska grytor, matiga mackor och lagrad ost. Chutneyn får dessutom ett lyft av tomater och massa goda kryddor. Receptet kommer från kokboken "Odla grönsaker och fyll ditt skafferi" av John Taylor och Jenny “Surtanten” Neikell.

Vintips till indisk mat med pumpachutney

Dukar du fram pumpachutneyn som tillbehör till en smakrik indisk gryta serverar du med fördel ett vitt vin med fruktiga friska toner till maten. Här vi vi tagit fram två vintips i olika prisklasser och med två olika druvor.

Recept: Jenny Neikell

kimchi i burkKimchi.

Kimchi är ett koreanskt tillbehör som består av fermeneterad kål som är gott till asiatiska rätter, grillade mackor och stekt ris. 

Läs mer
Röd surkålSurkål.

Surkål är ett gott tillbehör som kan smaksättas på massvis av sätt. Här får du ett recept från boken Taylor och Surtanten: Odla grönsaker och fyll ditt skafferi.

Läs mer
Jenny Neikel och John Taylor i grönskaOdla grönsaker och fyll ditt skafferi.

Taylor och Surtanten är aktuella med en kokbok, odlingsbok och faktabok i ett. Läs intervjun och tävla om ett ex. av boken.

Läs mer
ÄttiksgurkaAmis snabba ättiksgurka.

En riktigt krispig och god ättiksgurka som är synnerligen lätt att göra – ingen lag att koka, bara skära och blanda.

Läs mer