Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.
Små gyllene saffransplättar passar perfekt att servera på glöggminglet, med lite lättvispad grädde och valfri sylt till. Jag kokade egen tranbärssylt i år, men annars gillar jag att ha björnbärssylt eller hjortronssylt till också!Plättarna kan med fördel gräddas innan och förvaras i kylen, så slipper ni ha köket fyllt med stekos när gästerna kommer. Ta bara fram plättarna i rumstemperatur ca 30 minuter innan de ska serveras.
Blanda havremjölk med hälften av mjölken. Rör helt klumpfritt.
Tillsätt resten av mjölken, ägg, saffran, bakpulver, salt och socker. Låt gärna smeten stå och svälla i ca 30 minuter.
Smöra en plättlagg med smör och grädda saffransplättarna gyllene.
Koka upp tranbär och vatten.
Tillsätt sedan sockret och fortsätt koka på medelvärme i 10-15 minuter.
Vispa grädden lätt.
Servera saffransplättarna med en klick lättvispad grädde och tranbärssylt.
Finland
135 kr
Blossa Trestjärnig Brons spetsas med whiskey vilket ger den en kryddig doft och en rund, mild rökighet i eftersmaken.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har valt vedrökt karré till röran på sina julsnittar, som ger en lite rökig smak som passar perfekt ihop med senapen.
Läs merOm du inte är helt redo för full-on höstmys ännu, bjud på denna fräscha sangria med Blossa Rosé alkoholfri på din nästa bjudning! Iskall och uppfriskande, men som ändå får dig att längta till juletider!
Läs merNu lanseras en strålande nyhet för alla höstälskare och Halloweenfirare: Blossa Pumpkin Spice är framtagen särskilt för denna årstid, med härligt värmande kryddor.
Läs mer