Saffransplättar med lättvispad grädde och tranbärssylt.

Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.

Saffransplättar med lättvispad grädde och tranbärssylt

25 st

0 h 40 min

Små gyllene saffransplättar passar perfekt att servera på glöggminglet, med lite lättvispad grädde och valfri sylt till. Jag kokade egen tranbärssylt i år, men annars gillar jag att ha björnbärssylt eller hjortronssylt till också!Plättarna kan med fördel gräddas innan och förvaras i kylen, så slipper ni ha köket fyllt med stekos när gästerna kommer. Ta bara fram plättarna i rumstemperatur ca 30 minuter innan de ska serveras.

Glögg till saffransplättar med tranbärssylt:

Recept: Linnéa Seidel

Mousse med ädelost, grädde och honung på pepparkakaMousse med ädelost, grädde och honung på pepparkaka.

Recept på ljuvligt god mousse med blåmögelost på en botten av pepparkaka. Använd gärna en avlång brödform så får du höga fina bitar.

Läs mer
Julsnittar med krämig röra på senap, gräslök och vedrökt karréJulsnittar med krämig röra på senap, gräslök och vedrökt karré.

Linnéa har valt vedrökt karré till röran på sina julsnittar, som ger en lite rökig smak som passar perfekt ihop med senapen.

Läs mer
Sangria med Blossa Rosé glögg, alkoholfri.Glöggsangria med Blossa Rosé.

Om du inte är helt redo för full-on höstmys ännu, bjud på denna fräscha sangria med Blossa Rosé alkoholfri på din nästa bjudning! Iskall och uppfriskande, men som ändå får dig att längta till juletider!

Läs mer
Blossa Pumpkin Spice på bord med pumpor och morotskaka.Blossa Pumpkin Spice gör glögg till halloweendrycken Nr. 1.

Nu lanseras en strålande nyhet för alla höstälskare och Halloweenfirare: Blossa Pumpkin Spice är framtagen särskilt för denna årstid, med härligt värmande kryddor.

Läs mer
Blossa GlöggBlossa

Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer