Linnéa har satt ihop en fräsch och mättande sallad med päron till sensommarens luncher.
Idag har jag gjort en sallad med päron, där sött möter salt och där du har silkeslen ost som möter krispiga kärnor från granatäpple. Allt toppas med en frisk dressing smaksatt med gräslök och dill. Servera salladen precis som den är, som en lättare lunch, eller varför inte till förrätt.
Servera salladen med ett glas Xanté Sparkling & Pear till. Detta mousserande vin har en fin doft av mogna päron, som passar utmärkt till denna sallad. Jag valde att ha i en krämig och mild getost i min sallad med päron. Men det går precis lika bra med klassisk fetaost, blåmögelost, bitar av brie eller kanske en kraftigare chèvre för mera smak. Välj det du gillar bäst.
Skölj spenaten och låt den sedan torka helt. Skär rödkålen tunt.
Koka couscous enligt anvisningarna på paketet och låt svalna helt.
Blanda samman spenat, rådkål, persilja och couscous i ett stort fat.
Tag ur kärnorna ur granatäpplet och fördela dom över salladen.
Rosta valnötterna i en medelvarm stekpanna. Krossa nötterna lätt. Toppa salladen med valnötter och smulad getost.
Skiva päronen tunt och fördela fint över salladen. Avsluta med att ringla lite valnötsolja över salladen.
Blanda samman gräddfil, majonnäs, dill och gräslök. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
Låt gärna dressingen stå minst 30 minuter i kylen (gärna längre) innan den serveras.
Tyskland
291 kr
Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett har en intensiv, behaglig och nyanserad doft med inslag av söta nektariner, melon, blöt skiffer, honung, citron och en fläkt av färska blommor. Det finns en fruktighet och en restsötma som balanseras upp på bästa sätt med en frisk och fräsch syrlighet. Intensiteten och smaklängden är magnifik där man finner både nektarin, aprikos, mineral, citron och vita blommor.
Recept: Linnéa Seidel
En sallad på bland annat sötpotatis, zucchini, rödbetor och nektariner. Toppa med knapriga pistagenötter och en dressing av dadlar, basilika och vitlök.
Läs merMia Gahne är aktuell med kokboken "Somriga Sallader" och här kommer ett gott och härligt recept på morotssallad ur boken.
Läs merFetaost och rödbetor är en oslagbar kombination och tillsammans med jordgubbar, groddar och melon känns det riktigt vårigt och fräscht!
Läs merLinnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs mer