Glöm inte ett sött slut på året! Linnéas semifreddo är det perfekta avslutet på nyårsmiddagen och smaksätts här med en skvätt rom och vit choklad.
Ett sött, gott slut måste vi ha. Semifreddo är otroligt enkelt att göra och fantastiskt gott att äta! Låt glassen stå framme en liten stund så den mjuknar något, då blir den som allra godast.
Dela äggulor och äggvitor i två olika skålar. Vispa först upp äggvitan till ett hårt skum.
Vispa äggula, socker och vanilj ljust och fluffigt. Vispa grädden.
Finhacka den vita chokladen och blanda i den tillsammans med romen i äggulevispet. Vänd i grädden och sist den vispade äggvitan. Vänd försiktigt runt allt tills det blandats. Ha upp i en avlång form (jag använder alltid en brödform till detta).
Frys i minst 4 timmar. Låt semifredon stå framme en stund och mjukna något. Vänd försiktigt upp på ett fat. Dekorera med rostad kokos, Ferro Raffaello-bollar, strössel och citronmeliss.
Sydafrika
130 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en kryddig, fruktig doft av mango, honung, apelsinmarmelad och apelsinblom. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och persika . Balanserad syra och lång söt eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
Här har Linnéa snickrat ihop tre enkla snittar som funkar som plockmat till alla sorters firanden. Du kan ha dem till fördrinken när gästerna kommer eller att småäta på hela kvällen.
Läs merHummer är en klassiker på nyår - men varför inte servera den i en kryddig ensemble med chili och avokado i en läcker taco? Här har Linnéa gjort exakt det!
Läs merLåt årets sista middag bli något spektakulärt gott! Här tipsar Linnéa om den klassiska Biff Wellington - smördegsinbakad oxfilé. Här serverad med krispig hasselbackspotatis och smakrik sås.
Läs merDags att fira in det nya året, och hur gör man det bättre än med riktigt god mat och dryck? Här har Linnéa tagit fram fyra rätter särskilt för sista kvällen 2022.
Läs mer