Ett riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
En solgul fisksoppa som du kokar på 30 minuter. Bättre än såhär blir det inte. Den här basen utgår jag alltid ifrån. Sen kan du om du vill lyxa till det och tillsätta räkor, musslor eller kanske havskräfta? En klick aioli?
Hetta upp smör i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök, skiva purjolök och selleri fint. Fräs mjukt i smöret på medelvärme.
Tillsätt saffran och tomatpuré. Låt steka ytterligare några minuter.
Slå på skaldjursfond, vatten och vin. Låt detta koka utan lock i cirka 5 minuter. Sänk värmen något och tillsätt grädden och 1 dl av créme fraîchen. Låt småkoka i 10 minuter.
Ha i fisken och låt den bli genomvarm men inte koka sönder.
Smaka av med salt och lite färsk dill.
Toppa varje tallrik med en klick uppvispad créme fraîche och färska dillvippor. Servera ett gott bröd till.
Sydafrika
230 kr
Drostdy-Hof Chenin Blanc har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple grapefrukt, lime och persika. Frisk och fruktig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen.
Recept: Linnéa Seidel
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs merLjuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs merEn saftig och supergod citronkyckling som tillagas i ugnen - enkelt och gott! Vi bjuder också på ett tillhörande vintips.
Läs merEn härligt ugnsrostad blomkål med flagad mandel som ger fin kontrast. Ät den som den är, till en sallad eller som tillbehör till middagen.
Läs mer