EtiskMindre sockerKlimatsmart
Welmoed Chenin Blanc

Årgång:

2022

Welmoed Chenin Blanc

Sydafrika


149,00 kr

Systembolaget nr:

248808

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Welmoed Chenin Blanc har en fruktig doft med inslag av gula äpplen, citron, persika, päron och örter. Smaken är fruktig, och frisk med toner av gula äpplen, persika, citron, päron, bivax och örter.

Produktion

Chenin blanc druvorna till detta vin kommer från vinrankor som växer som små buskar, bush vines, alltså utan uppbindning. Vingårdarna ligger i Stellenbosh och musten jäste i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.

Passar till

Vinet är ett utmärkt sällskapsvin, men för sig även på bästa sätt vid det dukade bordet. Dekantera till en fin karaff och servera till medelkraftiga anrättningar på fisk, ljust kött eller grönsaker.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Tellenbosch Vineyards ligger på egendomen Welmoed som grundades redan år 1690. Företaget tillhör sedan 2018 företagsgruppen Advini South Africa och producerar en rad framgångsrika vinvarumärken. Hela 85% av försäljningen går på export. Welmoed är ett av dessa varumärken. Sydafrika har världens största odlingsareal av chenin blanc, ungefär dubbelt så mycket som Frankrike, som är druvsortens ursprungsland.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

248808

Volym

1,5 l

Varumärke

AdVini

Förslutning

Annan förslutning

Region

South Africa - Western Cape - Western Cape

Sockerhalt

3,5 g/liter

Druva

Chenin Blanc

Lagring

Boxviner är inte ämnade för lagring och har därför ett bäst före datum på förpackningen.