Kanske det bästa på hela middagen, desserten! Med sommarmiddagarna i åtanke har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber.
Kanske det bästa på hela menyn, desserten! Till sommarens alla middagar har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber. Det är ju en oslagbar kombination. Jordgubbarna och rabarbern varvas med knapriga digestivekex och en silkeslen färskostkräm. Fantastiskt gott!
Dela jordgubbarna och rabarbern i små bitar. Lägg dom i en kastrull och slå på vin, honung och socker. Låt koka tills frukten är helt mjuk. Smaka eventuellt av med mera socker beroende på hur sura rabarbern är.
Vispa grädde fluffigt och blanda ner creme cheese, vanilj och florsocker.
Krossa digestivekexen.
Varva gräddblandning, frukt och digestivekex i fina glas eller glasburkar. Toppa varje med lite färska jordgubbar. Servera direkt.
Sydafrika
130 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en kryddig, fruktig doft av mango, honung, apelsinmarmelad och apelsinblom. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och persika . Balanserad syra och lång söt eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
Flankstek är en enkel köttdetalj att lyckas med. Tänk bara på att skära den tvärs över muskelfibrerna. Om du skär den utmed fibrerna blir den seg.
Läs merPå sommaren kan jag tycka att det är så gott att byta ut såsen mot ett enkelt kryddsmör istället. Perfekt att göra i ordning i förväg och bara ta fram en stund innan man ska äta!
Läs merIngen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!
Läs merNär man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.
Läs merVästerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!
Läs merHär har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
Läs mer