Spanska pinchos - spett med vitlöksfrästa champinjoner.

Linnéa bjuder på spanska pinchos och har gjort superenkla spett med smör- och vitlöksfrästa champinjoner, bröd och skinka.

Spanska pinchos - spett med vitlöksfrästa champinjoner

6 st

0 h 20 min

Idag har jag ett rött vin från Rioja i glaset, och i Rioja kallas smårätter som den här för pinchos. Jag har gjort tre olika varianter; makalöst goda kroketter med manchego och serranoskinka, smör- och vitlöksmarinerade champinjonspett och sist crostini med manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär. Fyll ut med goda oliver, nötter, mer bröd, olja, ostskivor och skinka som blir över från tillagningen och du har en härlig kväll i småätandets tecken framför dig!

Till mina pinchos passar ett glas Faustino VII perfekt. Det är en Rioja med fruktig doft och smak av blåbär och plommon samt en fin ton från faten.

Recept: Linnéa Seidel

Crostini med chorizokrämCrostini med röra på chorizo, crème fraiche och schalottenlök.

Linnéa har tagit fram ett galet gott recept till tapasbordet. Hon bjuder på crostini med en kräm på chorizo, crème fraiche, schalottenlök och annat gott.

Läs mer
Spanska pinchos - frasiga kroketter med serranoskinkaSpanska pinchos - frasiga kroketter med serranoskinka.

Linnéa har gjort spanska pinchos i form av frasiga kroketter med manchego och serranoskinka. Se recept och tips på Rioja som passar perfekt till här.

Läs mer
Crostini med manchego och karamelliserad schalottenlökCrostini med manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.

Linnéa har gjort spanska pinchos och en favorit är dessa crostinis med god manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.

Läs mer
EscolanetsEscolanets - Spanska dadlar lindade i bacon.

Linnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!

Läs mer