Toast skagen är en klassisk förrätt som känns lyxig trots att den är så lättlagad. Servera tillsammans med en frisk riesling från Tyskland.
Byt ut det klassiska rostbrödet mot ett gott surdegsbröd som du smörsteker och du tar din toast skagen till nya höjder. Toppa med en god skagenröra, räkor, dill, citron och så lite stenbitsrom. Eller om du vill lyxa till det riktigt – löjrom!
Linnéa
1 kg räkor med skal (eller ca 400 g skalade)
1,5 dl crème fraîche 34%
1 dl majonnäs
1 liten rödlök
3 msk finhackad dill
1 msk citronsaft + några klyftor till dekoration
1 msk röd stenbitsrom
salt
färsk dill och stenbitsrom till dekoration
6 skivor surdegsbröd
smör
Skala räkorna och lägg ut på ett torrt hushållspapper.
Blanda ihop crème fraîche och majonnäs. Skala och finhacka rödlöken. Blanda i den tillsammans med finhackad dill, citron och stenbitsrom.
Rör i räkorna (spar några till dekoration) och smaka av med salt.
Skär brödet i skivor och stek gyllende i rikligt med smör.
Toppa varje brödskiva med skagenröra. Dekorera med stenbitsrom, räkor, dill och citron. Servera direkt.
Tyskland
119 kr
Fruktig doft med inslag av citrus, persikor, äpplen och mineral. Smaken är torr, frisk, fruktig och silkeslen med en elegant välintegrerad syra.
Recept: Linnéa Seidel
Risotto, är inte det bland det finaste vi kan bjuda någon på? Så mycket kärlek det ligger i en maträtt som man måste stå och se efter, tillsätta buljong och röra om i. Här har Linnea lagat en med räkor och fänkål.
Läs merEn snabblagad pasta med räkor och smak av citron och vitlök. Passar lika bra som lyxig vardagsmat som till helgen. Varför inte servera med ett glas bubbel?
Läs merFira in helgen med en underbar fiskgryta med lyxiga räkor och en sås med både grädde och vitt vin. Vi tackar inte nej till detta!
Läs merDen här frasiga smördegspajen med räkor är en favoriträtt som gästerna alltid ber att få receptet på.
Läs mer