Till Linnéas torskrygg i ugn serveras en sallad med delikatesspotatis, räkor och en krämig solrospesto. Servera torsken med ett glas välkylt vitt vin.
Äntligen har vi tagit oss förbi de tunga vintermånaderna och tassat in i årets första vårmånad. Fast när jag tittar ut ser jag bra mycket snö. Men det gör mig inte så mycket. För det allra bästa med att februari blir mars är ljuset. Åh, det underbara ljuset! Så här års kan man liksom inte nog uppskatta att det är ljust både på morgon och eftermiddag. Det ger hopp om livet känner jag!
Idag lagade jag en ugnsbakad torskrygg med en otroligt god potatissallad som jag smaksatt med hemgjord solrospesto. I sommar kommer jag garanterat använda färskpotatis, men i brist på det tog jag i stället delikatesspotatis. Den passar riktigt bra både till fisken och att ha i potatissallader.
Lägg torskryggen i en ugnsfast form. Klicka ut en liten bit smör på varje fiskbit. Krydda med salt och peppar.
Ugnsbaka i 175°C i cirka 15-20 minuter eller tills innertemperaturen når 48 grader.
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Rosta solroskärnorna i en torr panna.
Lägg solroskärnor, färska örter, olja och citronsaft i en mixer. Mixa till önskad konsistens. Smaka av med lite salt.
Dela den varma potatisen i bitar och blanda den med solrospeston. Går inte all pesto åt till potatissalladen, servera den i en skål till maten.
Servera den ugnsbakade torsken med potatissallad, handskalade räkor, körsbärstomater och sojabönor.
Häll upp ett glas vin och låt fredagsmyset börja!
Australien
84 kr
AUSSIE Great White Chardonnay har en fruktig doft med inslag av gröna äpplen, stenfrukter och citrus. Smaken är torr och fruktig med toner av stenfrukter, gröna äpplen och citrus.
Nya Zeeland
179 kr
189 kr
Doften i Kim Crawford Sauvignon Blanc är intensiv och uttrycksfull med inslag av citrus, passionsfrukt, melon, nashipäron och färska örter. Smaken är torr och frisk med hållande smak av passionsfrukt, tropiska frukter, färska örter, melon och grapefrukt.
Recept: Linnéa Seidel
Denna vecka bjuder Linnéa på ett makalöst utsökt recept på smörstekt torskrygg med godsaker. En maträtt utan säsongsbetoning.
Läs merInför Alla Hjärtans Dag har Linnéa tagit fram ett recept på ugnsbakad torskrygg med en rivig ärtpuré och lyxig sås.
Läs merPumpa och blomkål är en perfekt kombination i ett mos. Och det passar ypperligt bra till en bit halstrad torsk med en mustig rödvinssås till.
Läs merGrillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs mer