Ugnsrostad brysselkål med bacon och honung.

Brysselkål har en given plats på julbordet.

Ugnsrostad brysselkål med bacon och honung

4

Glöm de trista, överkokta och lätt beska sakerna man undvek som pesten! Här har brysselkålen ugnsrostats och serveras med både bacon och granatäpple.

Recept: Linnéa Seidel

Julkryddad fläskfilé med aprikoserJulkryddad fläskfilé med aprikoser.

Prova att krydda fläskfilén med en rub gjord på julkryddor. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!

Läs mer
ApelsinsillLättfixad krämig sill med smak av apelsin.

En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.

Läs mer
Lingon- och apelsingravad laxLingon- och apelsingravad lax.

Gravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!

Läs mer
RensnittarTunnbrödsnittar med ren eller rostbiff.

God och snabblagad plockmat som passar bra på julbordet. Får du inte tag i renkött fungerar rostbiff som alternativ.

Läs mer
Grönkålspaj med prästostGrönkålspaj med prästost på julbordet.

Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.

Läs mer
Snittar med matjessill och saffrans creme fraîcheSnittar med matjessill och creme fraîche med saffran.

Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.

Läs mer