Ugnsrostad brysselkål med rostad mandel och lingondressing.

Ugnsrostad brysselkål har blivit en storfavorit i svenska hem, inte bara på julen. Här serverar Linnéa brysselkål toppad med rostad mandel och lingondressing.

Ugnsrostad brysselkål med rostad mandel och lingondressing

0 h 30 min

Brysselkål har blivit en storfavorit på julbordet hos oss. Men då pratar jag inte om sönderkokta, mosiga brysselkål. Nej. Ugnsrostade små sötnosar som fått sällskap av rostad mandel, honung och salt vill jag ha. Som sedan toppats med en underbar lingondressing.

Vintips till ugnsrostad brysselkål:

Recept: Linnéa Seidel

Varm grönkålssalladVarm grönkålssallad med lax.

Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!

Läs mer
Ugnsbakad spetskål med granatäpple och aioli på kikärtorUgnsbakad kål med granatäpple och aioli på kikärtor.

Linnéa bjuder på ugnsbakad kål och sallad, som får en härligt söt smak i ugnen. Till det en läcker aioli gjord på kikärtor.

Läs mer
Spetskål med äpple, brysselkål och kryddpepparSpetskål med äpple, brysselkål och kryddpeppar.

En vegetarisk rätt som passar utmärkt som en mellanrätt under julmiddagen.

Läs mer
Ugnsrostad blomkålssallad med ryggbiff, grönkålschips och färskostvispUgnsrostad blomkålssallad med ryggbiff och grönkålschips.

Linnéa bjuder på en matig och vintrig sallad med quinoa, rödbetor, ugnsrostad blomkål och ryggbiff.

Läs mer