Gör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör.
Frasiga våfflor, silkeslen chokladglass (så enkelt att göra) och sedan som avslutning, en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör. Om det blir våfflor över så är det bara att frysa in. När det är dags att ta fram dem, dela då våfflorna i bitar och rosta försiktigt i brödrosten. De blir nästan som nygräddade då!
Blanda alla torra ingredienser och ha i mjölken. Blanda och tillsätt sedan vattnet.
Smält smöret och låt det svalna lite. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Grädda till frasiga våfflor. För att de ska behålla sin frasighet, lägg dem på galler istället för på hög.
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas och häll försiktigt i burken med kondenserad mjölk.
Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt den svalna något innan du rör i den i grädden.
Blanda väl. Häll upp i en avlång brödform och ställ in i kylen i minst 4 timmar.
Smält smöret i en kastrull och häll i päronlikören. Tillsätt kakaon och rör om.
Tillsätt därefter sirap, socker och grädde. Låt allt koka ihop. Servera ljummen.
Lägg upp en frasig våffla på en tallrik. Skiva päron och fördela över våfflan.
Skopa upp tre fina kulor av glassen och ringla sist över chokladsåsen. Dekorera med ett par färska jordgubbar.
Estland
277 kr
Xanté Cognac & Pear har en stor doft med stark päronkaraktär och ton av cognac. Smaken har en härlig, kraftig och intensiv söt smak med tydlig karaktär av mogna päron.
Recept: Linnéa Seidel
En perfekt förrätt som kan förberedas dagen innan och dekoreras före servering.
Läs merAlla hjärtans dag är på ingång! Jag hade storslagna planer på vilka recept som jag skulle göra till dena kärleksfulla högtid. Men så tänkte jag att huvudsaken är ju att man får spendera tid med den man älskar.
Läs merEn underbar cheesecake med champagnemarinerade jordgubbar blir ett perfekt avslut på en middag för två.
Läs mer